31 jan. 2012

Frötokig o sådder

Tror jag har blivit frögalen totalt. Det måste ju va en mani detta:) Jag har ju massor med fröer, och i dagarna har jag bytt lite med Irene som bl.a har bloggen Blomster och idag kom de fröerna. Det var bl.a Våningsvivor i olika färger, olika Vallmo, Kardinalgyckelblomma, Lejonöra, Axveronika o Backnejlika. Tack Irene!
Och inte nog med det, så vände jag mig om för att kolla om jag hade några plastfickor kvar i hyllan bakom mig, och ser då en glassbunke full med fröpåsar:) Där låg minst hälften av alla fröer jag skördade i höstas...hihi, vad bra!
Sen har jag lagt ut en förfrågan på FB om det är någon som vill vara med o dela på en fröbeställning från Odla.nu, finns en del sorter där som jag skulle vilja ha, och går man ihop och delar på innehållet så får man fler sorter till ett rimligt pris. 
Och inte nog med det, så såg jag att Allt Om Trädgård ska köra sitt andra varv på "fröbibban", och den ska jag anmäla mig till. 
 Trots min feber o värk i hela kroppen så klädde jag mig ordentligt förut och ställde ut mina perennsådder under ett tunt snötäcke för stratifiering. Dvs, man köldbehandlar fröerna manuellt för att de ska gro. Alla fröer behöver olika långa köldperioder, och hur länge de ska ha, det vet jag inte, men det lär märkas. Jag ska nog låta mina sådder stå ute i allafall 1 månad. Synd att vi har ett så litet kylskåp, men hyresvärden är på G att byta ut våran kyl/frys och då ska jag fråga om vi får behålla det gamla, vore ju perfekt att stratifiera fröer i, för det går ju att lägga fröerna i plastpåsar på ett fuktat papper eller i en liten låda med fuktad perlit oxå. Hur gör du?
För övrigt så har natten varit lugn. Hanna var till vårdcentralen igår och fick penicillin mot hörselgångs & öroninflammation så hon hann ta två doser igår och det var tur det, för jisses vad ont hon hade igår. Jobbigt att se sitt barn lida så. 

30 jan. 2012

Frö reda och en sy-kunnig 9 åring:)

Har länge förvarat mina fröer i plastfickor som jag satt in i en pärm. Mycket smart tycker jag.
 I lördags köpte jag fler plastfickor samt ett A-Ö register för att få ännu mer ordning och reda.
Nu sitter alla fröpåsar i alfabetisk ordning, efter de svenska namnen förstås:)
 Hittade ark med 8 plastfickor som passar fröpåsar som handen i handsken. Plastfickorna är annars till visitkort.
 Små lagoma zip påsar köper jag på Tradera. Tror jag betalade runt 30:- för ett 100 pack. Hur håller du ordning på dina fröer?
Annars så är det en fin solig vinterdag här. Tyvärr är det inte många i vår familj som får njuta av den på riktigt. Hanna är sjuk igen, feber, huvudvärk o jätteont i örat. Jonna har oxå huvudvärk och jag har värk i hela kroppen och feber. Så nu är vi tre som är hemma o är sjuka:(. Tydligen så går det både influensa och magsjuka på flera håll o kanter i landet. I en av klasserna på Hannas skola så var 18 barn sjuka i fredags. Mycket märkligt....man undrar ju vad det beror på?
Visar några bilder på min lilla Hanna som sydde ett förkläde sist hon var sjuk (1,5 vecka sedan). Hon är bara 9 år, men vill o kan så mycket....med lite hjälp förstås. Kul att se att vissa gener går i arv..hihi. 
See yaa!

29 jan. 2012

Pärlhyacint + fler sådder

Kunde inte låta bli att köpa en kruka med Pärlhyacintlökar häromdagen, de är såå fina att ställa i en kruka på bordet. Dock så växer de snabbt och slår ut ganska fort i rumstemperatur, men det är bara att njuta så gott det går. När lökarna blommat över så förvarar jag dem i garaget tills det går att gräva ner dem i någon rabatt ute.
 Idag har jag sått några perennsorter som Dysterpenstemon, Drakblomma, Azur Riddarsporre, Klockviva, Stor Sandlilja och Slingerhjärta. Slingerhjärta vet jag inte om den ska stratifieras, men jag chansar. Sådderna får stå inne ett par dagar, för att sedan ställas ut och täckas med den lilla snö som finns i drygt en månad. Och beroende på plats om en månad så får de antingen komma in o gro, eller oxå får de fortsätta stå ute. 
Nu ska jag läsa era bloggar och uppdatera min frölista som ni hittar i vänster spalten. Hör gärna av er om ni vill byta. 
Kram Helén

28 jan. 2012

Föredrag på trädgårdsföreningen och groddar

Idag har jag varit på ett föredrag som Karlskoga Trädgårdsförening ordnat. Det var Ullis med bloggen Blomsterbo som var där och visade bilder och berätta om sina träd och buskar. Jättegullig tjej som har ett väldans trädintresse som man förstår när man läser hennes blogg. Nu har ju inte jag plats för stora gigantiska träd på min lilla plätt, men det är ändå intressant o kul att se och höra på andra trädgårdstokar:) Trevligt när man följer en blogg och sen får träffa bloggerskan  i RL, och få ett ansikte o så.

På fönsterkarmen i vardagsrummet har årets första groddar tittat upp. Det är Hängpetunian som bildat sin egen lilla skog. I en liten ingång av plast kan man skymta de små groddarna, men går man närmre o tittar in så ser man hela Hängpetunia skogen:)
 Nu har jag bytt om till myskläder o fårskinnstofflor. Skönt att vara inne o slippa den kalla blåsten ute. Jag ska läsa lite såråd och tänka ut vilka fröer som ska ner i jorden härnäst. Sen blir det en myskväll med familjen och jag tänkte göra kebab i bröd, av strimlad lövbiff och smalt skuren fläskfilé. Det blir mumma de!
Ha nu en riktigt trevlig lördag!

26 jan. 2012

Vinnarfröer:)

Jiiihaaa! När jag hämtade posten efter dagens arbetsdag så låg det där.....kuvertet från Odla med mina fröpåsar som jag vunnit. Åh, va kul det är med lite påfyllning i frölagret:)
 När jag läser på förpackningarna så visar det sig att den ena Rosenskäran ska försås men inte den andra för den ska sås direkt på växtplatsen. Nu vill ju jag så innan, för sår jag direkt ute i rabatterna så är grannarnas katter där o förstör eller oxå är jag där snabbt som bara den o rensar bort allt som jag tror är ogräs.
Ni som sår Rosenskäror....när börjar ni förså? 
Rosenskäran "Double Click Cranberries" är en nyhet för i år. Finns ju många olika "Double Click", men detta är nog den finaste:) Mörkt lila dubbla blommor som påminner lite grann om Vallmo. Färgen på bilderna jag sett är superfina så det ska bli intressant att se resultatet sen:)
Kram!

25 jan. 2012

Vinst, kalas mm

Dagarna rinner iväg. Jag har gjort mina första dagar på min nya arbetsträningsplats, och det lunkar på i lugn takt. Jag har även tagit ett beslut och avslutat min rehabilitering efter 4 år. Kändes som jag har gjort mitt där 
och känner även att det inte ger mig nåt längre....jag har tydligen blivit full lärd:)

Min stora tjej Jonna har hunnit fylla 17 och henne firade vi med äppelpaj och jordgubbspaj....mycket gott.
I brevlådan hittade jag min ena efterlängtade vinst, en sådosa + att jag fick lite Vallmofröer:) ...hihi, det gillas:) 
 Nu ska jag packa i ordning lite fröer som ska skickas runt i landet.....underbart när man kan byta med andra frötokar!
Ha en underbar torsdag!

22 jan. 2012

Fröpaket vinst:)

Gissa om jag ligger i ett stim...ett vinst stim?! Lotta med bloggen Lottas Trädgård lottade ut ett fröpaket från Odla.nu, och gissa vem som vann! Jo, jag:) Det är ju helt otroligt ju. Först vinna en sådosa, sen en utmärkelse och nu ett fröpaket:) Ni kan klicka på bilden för att få den större, så ser ni vilka fina fröpåsar jag kommer att få hem. 3 av dem är nyheter för i år. Om de är nyheter i Odla. nu´s frösortiment eller i allas frösortiment det vet jag inte. Men just dessa sorter har jag inte sått innan:)

Annars så är livet ok, lilltjejen är frisk, så hon ska till skolan imorron. Mina två stora barn kommer osså så då blir vi full familj:) Jag ska börja arbetsträna igen imorron på två olika företag, och ägarna till de företagen är sambos, så jag får väl samköra lite. Jag blir den som ska sköta det administrativa åt dem och det passar mig som handen i handsken. 
Har för övrigt tagit en låångpromenad med två vänner nyss, blev nästan en mils promenad. Skönt att röra på fläsket och få lite dagsljus. 
Ha en mysig sönda!

21 jan. 2012

Första fröerna i jorden 2012

Äntligen med stort Ä. Köpte en liten jordpåse och hittade lite perlite från förra året i källaren. Fyllde några krukor med blandningen och vattnade igenom väl med ljummet vatten. 
I de små krukorna har jag sått Gul spetspaprika, Choklad peppar, Chili Orange Wonder och Chili Roumanian Giallo. I år sådde jag endast 3 fröer av varje sort, annars brukar jag så ett 10 tal och om alla gror så har jag aldrig slängt utan sparat och gett bort. Men nu när jag bara har lite plats och ett lysrör så tänker jag vara ego och bara så till mig själv:) Jaja, mitt mål är att ha en planta av varje när det gäller Chili, Gurka o Tomat och blir det över så ger jag ju naturligtvis bort:)
 
  Jag använder en liten trästicka för att peta ner fröerna till önskat djup, och täcker över med jord. 
I 2 av de stora krukorna har jag sått massor, och då menar jag alla mina Million Bells fröer som jag hade kvar från 2008+2009, hittade dem i min fröpärm och det är ju tur att man skriver årtal. Och nu håller jag tummarna för att några skall ta sig för jag älskar Million Bells:) I den tredje stora krukan är det massor av Hängpetunia fröer i lila och cerise. Efteråt får varje kruka en varsin liten påse, som funkar som ett litet växthus.
 Jag gör en massa hål i påsarna så inte fröerna ska mögla. Men hålen hjälper inte alltid, jag måste kolla till sådderna dagligen och kanske öppna upp påsarna ändå så det inte blir för fuktigt.
 Så nu är det bara att vänta o se vad som kommer att gro:) Men jag känner att nu, ja NU har nya trädgårdsåret börjat för mig:)

Vinst & Utmärkelse

Måste bara säga jippieee!!! Jag som aldrig vinner något, har vunnit en sådosa av Helen med bloggen: Tankar om och från min trädgård.  Gissa om jag är glad:) och perfekt i såtider eftersom jag inte har någon sådosa sedan tidigare.
Och inte nog med det så har jag fått denna utmärkelse: 
av Elisabet med bloggen  Tigers Tassemarker :). Jag TACKAR, niger och ler. Kan det bli en trevligare start på lördagen eller?!. Näää, det kan det inte:)

Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och utmärkelsen ges till bloggar med mindre än 200 följare. 
Med utmärkelsen följer några riktlinjer:

1-Länka till den som har givit dig utmärkelsen.
2- Kopiera och klistra in utmärkelsen i din blogg.
3-Skicka vidare till fem bloggar som du uppskattar. Låt dem veta genom att lämna en kommentar hos dem och gör ett inlägg i din egen blogg.
4-Det är förstås frivilligt att ge utmärkelsen vidare till andra.
Jag har bestämt mig för att inte skicka vidare denna utmärkelse till endast 5 st bloggar. Jag vill ge denna till alla bloggar jag läser, för alla har nåt bra, nåt intressant och något att lära av. 
Se ya!

19 jan. 2012

Orkideé baby´s fortsättning.......

Igår handlade mitt inlägg om min ena Orkidée som fått nya bladrosetter i slutet på båda stänglarna. Eftersom jag inte hade en aning om hur jag skulle göra med dem så tänkte jag att någon bloggläsare kanske vet. Och jovisst, Anne-Lie med bloggen Skaparglädje svarade mig snabbt:) Hon skickade ett mail till mig med en tidningsartikel som det stod just om Orkidée babysar. Och såhär står det:

Småplantor som växer ut på orkidén kallas keikis, vilket betyder barn på hawaiiska. Vissa arter bildar lätt småplantor, men när de dyker upp på en stängel kan det också vara ett tecken på  att din orkidé inte mår så bra eller att den står för varmt..
Hur som helst är det här en bra chans att få nya plantor.
Gör så här:  När din keikis har fått några blad och 3-4 cm långa rötter kan du plantera den. Dräneringen är viktig, bottna därför krukan med ett lager sten och använd en genomskinlig plastkruka som ger rötterna mycket ljus och därmed bäst chans att utvecklas.
Blötlägg vitmossa noga. Krama ur vattnet. Ta loss plantan och putsa rötterna från skadade delar. Lägg den på den luftiga, lätt fuktade vitmossan och tryck varsamt ner mossan och plantan i en transparent plastkruka, ca 8 cm i diameter.
Förankra gärna växten med korta blompinnar så att plantan står stabilt när de nya rötterna bildas. När rötterna vuxit till sig och det börjar bli trångt i krukan lyfter du bara upp plantan med vitmossan kvar kring rötterna och placerar den i en större plastkruka. Fyll på med orkidékompost tills plantan står stadigt i krukan.
Det kan ta tid innan din nya orkidé blommar, men ha tålamod så händer det så småningom.
Så nu ska jag vänta och se om det växer ut några små rötter innan jag kan plantera om dem:)
Tack Anne-Lie för informationen:)

18 jan. 2012

Orkidee vård

En av mina Orkideér har stått mörkt i en vrå många månader nu. Men jag har såå svårt för att slänga den. Trots sina russinlika blad, så ska jag försöka få liv i den igen. Men, nu är min fråga: längst upp på stänglarna där det blommade en gång så har det bildats två nya bladrosetter, vad gör jag med dem? Ska de klippas bort eller kommer blomningen igång ändå? 
Tacksam för hjälp:)
 Här ser ni den ena stängeln längst upp, med den lilla nya bladrosetten. Väldigt sött, men jag vill ju ha blommande Orkideér:)
 Sist men inte minst så bjussar jag på årets första semla. Den ligger nu i min ljumma mage och gör så jag mår lite illa. Den var sååå god, men så stor:) Ett måste är ljummen mjölk till:)
Glöm inte nya trädgårdsprogrammet på SVT2 ikväll!

17 jan. 2012

Mera frö

Idag kom det ett brev på posten från en tjej som kontaktade mig via Odla.nu. Vi har bytt lite fröer och idag kom kuvertet från henne. Två olika Chili, Rävsvans, Luktärt och Tovsippa tror jag det var, (Anemone multifida). Så nu är det fortfarande bara jord som saknas. 

Har fått frågan om jag ska så alla sorter i år. Och det kommer jag inte att göra. Har ju ca 130 olika sorter, men jag ska försöka att hålla mig till sommarblommor och grönsaker. Kanske att jag sår någon perenn, men det är inte mitt mål. Har faktskt inte bestämt mig ännu vad jag ska så, men ska sätta mig ner o planera lite eller om jag tar lite efter hand. Har man en gång börjat att så, så är det himla svårt att begränsa sig. 

Förr om åren har jag sått massor av varje sort och gett bort till nära o kära o alla möjliga. Men i år ska jag försöka att så lite av varje och mestadels till mig själv:)
Lilltjejen är hemma idag med halsont, huvudvärk och krupphosta. Vi har spelat lite spel och hon spöade mig i både Yatzy och Barn geni...hihi. Väntar på att gubben ska komma hem från jobbet så jag kan ta mig en liten promenad.
Ha det gott därute!

16 jan. 2012

Av jord är du kommen-jord skall du åter varda

Jag är absolut inte troende, och jag har inte varit på begravning nyligen....så tro inte det när ni läser rubriken. Kom bara på detta citat när jag blev sååå sur på mig själv. Jag skrev en liten inhandlingslapp idag, eftersom jag skulle åka till Ica o handla lite mat. Men vad glömde jag att skriva upp då? Joooo, det viktigaste av allt-såjorden. Fyyy, usch o blä vad jag blir sur på mig själv. Och inte har jag ens en dl annan jord hemma heller!

Hade varit underbart att få så de första fröerna ikväll, men icke sa Nicke, inte åker jag tillbaka till affären nu inte. Så jag får väl ställa mig vid spisen istället o laga mat o sen hämta hem lilltjejen från skateboard åkningen. Blir väl en kväll framför tv´n...såg förresten att Koloniområdet Iris ska börja på torsdag, hurså om det är nya program?
Trevlig kväll!

15 jan. 2012

Google Chrome

hette han som hjälpte mig med bloggen!! Så nu kan jag läsa era bloggar och kommentera igen. Haaaatar när bloggen strular, men men....nu får vi se det positivt! Så ni som har bloggar som strular....ladda hem Google Chrome!

Och tacka vare Susanne så kom jag tillbaka till gamla gränssnittet...jippie.

Har även lagt till två sidor som ni ser i högerspalten. Där ska jag lägga in min fröslista samt min blomlista.....alltså perenner som jag har i mina rabatter. De är under uppbyggnad....har tänkt att lägga in bilder osså, så det kommer nog att ta ett tag:)
Ha en underbar måndag:)

14 jan. 2012

Hjälp med blogg!

Hur kommer man tebax till det gamla Blogger om man var sååå nyfiken som jag o välja det nya i bloggen? Nu minns jag inte ens vad det stod på knappen jag tryckte på....hehe
Men jag vill tillbaka till det gamla, där man kan justera mall, inlägg o allt.
Hoppas ni förstår vad jag menar för jag förklarar som en kråka.

10 jan. 2012

Min uppdaterade frölista VS fröbeställning

Nu ramlar det in massa mail från olika frökataloger och fröförsäljare. Jag har kollat och åter kollat, men har sååå svårt för att bestämma mig, så jag började bläddra i min fröpärm och ska jag vara riktigt ärlig så behöver jag inte beställa ett endaste frö. Jag har ju fullt! Och då menar jag fullt. Jag har nu rensat ur gamla fröer som var från 2009 och äldre. Så nu finns det bara färskingar från 2010 +2011:)
Samtidigt passade jag på att skriva en frölista för att hålla lite koll på vad jag har, för i pärmen har jag ingen ordning utan sätter i fröpåsar efter hand bara, och då är det ju lätt att missa när man tar en snabbtitt. Till slut så blev det ca 130 olika sorter av ettåringar, fleråringar och grönsaker, så varför ska jag beställa mer? Nyhetens behag kanske? Hihi.
Är det någon som vill byta fröer så hojta till! Skickar gärna över min lista och byter lite.......kan ju inte skada med några nya sorter...eller:)

9 jan. 2012

Oskyldigt blå

Dagen började med bitande kyla, ca -10 grader. Jag väckte mig själv o lilltjejen tidigt idag för att komma in i rutinerna lättare. Det var barnens sista lovdag idag, så imorron bitti vill jag helst inte vara närvarande när morgontrötta ungar ska trängas i köket o badrummen:)
Idag var jag hos naprapaten. Har väl väntat en sisådär 6 år att få remiss dit från vårdcentralen. Så nu kostar det bara 80:-/gång istället för mellan 350-400:- gång som jag betalat innan när jag gått på liknande behandling. Hoppas väl att denna naprapat kan hjälpa mig med min hopplösa vänstersida som jag har värk i 24/7. Stelare muskler får man leta efter sa hon efter dagens behandling...hmmmm. Men nu är vi på G i varje fall, så det är bara att hålla tummarna. 
Annars har dagen varit lugn, solig och kall. Hanna och jag var en snabbis på stan, sen har jag bara skjutsat ungar o gubbe och lagat lite mat. Det kändes ivarje fall lite lättare idag när himlen var oskyldigt blå och solen visade sig, för det är man ju inte van vid. Titade förresten på termometern nyss, och nu viar den bara -3,6 grader och så har det börjat snöa. Kanske kommer vintern nu då?!

Nu ska jag svida om till fårskinnstofflorna och min underbara morronrock som jag fick i julklapp. Trevlig kväll!

7 jan. 2012

Överlevnad

Idag har vi runt -1 grad här. Solen skulle titta fram, men himlen är grå av moln. Kanske är det snö på G? Jag var ute en sväng på baksidan för att täcka över grillen med överdraget som hade blåst av. Såg då de stackars blommorna som är kvar i zinkhinken som står på dynlådan så inte locket ska blåsa bort. Inte hade jag en tanke på att jordslå murgrönan och rosen innan vintern.
 Murgrönan är grön, Rosen likaså. Men kommer de att överleva? Hinken är full av jord. Regnet och snön har fyllt på. Islagret i hinken syns och det är frågan för om växterna hinner drunkna innan vårsolen kommer.
 Ser ni de små små knopparna på Rosen? Bilden är ju inte den bästa, men visst kan man skymta knoppar!
Idag blir det en lugn lördag....som vanligt. Luchen är redan i magen och jag tror det vankas en eftermiddagspromenad...lite frisk luft skulle inte skada. Vad har ni för er idag?
Ha en trevlig lördag!

6 jan. 2012

Äntligen en ny symaskin!

Har länge funderat på att införskaffa en ny symaskin eftersom min lilla Husqvarna Viola som jag ägt i 25 år börjat krångla lite. Den har låtit som en skördetröska när jag sytt, och nåt i trådspänningen har krånglat. Men gubben min plockade isär hela maskinen och gjorde rent den, så nu går den tyst o smidigt igen:) Men jag vill ju ha en ny maskin i varje fall.....
(Lånad bild) Visst ser den läcker ut? Över 100 sömmar, större sy yta o massor med funktioner man skulle vilja ha. Husqvarna Topas 30 för 27900 kr. Hmmm, alldeles för dyr för min budget, men den är fin:)

Hur mycket syr jag? Behöver jag en ny maskin? Hmmm, jag sydde mer förr när jag jobbade på en tygaffär. Sydde varje dag under en 4 års period. Både till mig själv och på beställning. Gardiner, balklänningar, överdrag till soffor mm. Och idag syr jag kanske nån gardin ibland, lite ljuslyktor och kuddfodral, lagar något eller syr upp ett par byxben.

(Lånad bild) Denna lilla sötnosen då....Husqvarna Sapphire 735 för endast 9895:-. Hmmm, också alldeles för dyr för min budget, tyvärr.
Så vad gör jag då? Jo, jag behåller min gamla renoverade Husqvarna Viola och åker till min kompis Bettan som väntat på att jag ska hämta en symaskin jag fick av henne i somras. Jag har bara inte fått tummen ur, och ska jag vara riktigt ärlig så hade jag glömt bort den. Men igår....då tog jag tag i saken och åkte dit och hämtade min nya symaskin...ja...den är ny för mig och denna kommer jag njuta av varje dag.
  Just nu står den i vardagsrummet. Jag ska montera bort själva symaskinen, få till en liten korg av hönsnät som jag ska plantera blommor i.
  Jag ska hitta en lämplig korg att plantera blommor i o ställa på tramppedalen, och jag ska använda kåpan som en planteringslåda:).
 I den lilla lådan ska jag osså plantera nån liten blomma. Men först ska jag nog hitta någon lämplig lack eller bets, så den tål den svenska sommaren.
 För min nya symaskin ska få pryda vår lilla trädgårdsplätt.....åh vad jag längtar!
Ha en mysfredag nu!

2 jan. 2012

Första inlägget 2012

Nyårsafton firades i hemmets lugna vrå...bara familjen. Eller ni ser ju att det är dukat för bara 4, för dottern som är snart 17 år åkte givetvis hemifrån innan maten för att fira nyår med sina vänner. Förstår inte att vännerna o festerna drog mer än en lugn hemmakväll?! :)
 Till förrätt blev det en god kavring med löjroms koliox som jag fixade till av lite purjo, dill, räkor, löjrom, sikrom, majonäs, gräddfil o kryddor. Till varmrätt blev det fläskfilé och potatisgratäng och till efterrätt ugnstekta äpplen med vaniljglass o en gräddklick.
 Sonen på 14 år skjutsade jag iväg till sina kompisar strax före halv elva, så gubben, jag & Hanna kollade på tv o moffade i oss massa godis fram till halv tolv.  Vi gav oss ut i den kalla vinternatten på ca 8 minus. Vi gick bara en bit bort till ett grönområde där Hanna smällde av raketerna och bombtårtan. Många med oss hade laddat upp med smällare som löste av varann vid tolvslaget. Tror vi kom in strax före ett och då var det bara att hoppa ner i den varma sängen.
Nyårsdagen var ljus o fin med all snö som hade kommit under natten. Härligt att få borsta av trappen och skotta en liten gång till trottoaren:) Det knarrade gott under fötterna, men lyckan var kort. Imorse vaknade vi upp till + grader igen, och regn på det, så nu är det mörkt, blött o trist ute igen.
Kanske passade bra idag förresten. hade ju iallafall ingen lust att ta en promenad när jag vaknade. Gubben började jobba idag, så jag har gjort lite nytta hemma. Granen o allt julpynt är bortplockat...bara stjärnorna i fönstren kvar. Ungarna har dammsugit varsin våning och jag osså. Tvättmaskinen går varm och toaletterna är rengjorda. Kvällsmaten är fixad, så nu är det bara att ta det coolt resten av dagen.
Njut av måndagkvällen!