27 dec. 2011

De fyra årstiderna

Idag har jag varit lite nedstämd, eller kanske det heter i ostämma?! :) Det har blåst lite mindre än de två senaste dagarna, men det känns så oerhört konstigt utan snö på vintern. Om vi inte får någon snö o vit vinter, kallas det ändå vinter? Eller blir den nya årstiden ingenting o sen finns det bara tre årstider, eller kommer det fortfarande vara fyra....vår, sommar, höst, vårkonstighöst?! Tror det är pga den där vita mjuka flingan som det inte infann sig nån julstämning i år, och ingen vinterkänsla heller.
Hanna gillar raketer o smällare, men idag gick det lika bra med tomtebloss:) T.o.m grannens katt gillade dem, då han satt en bit bort o tittade.

Jag skottar hellre snö varje dag i tre månader, än att ha denna gråbruna trista mark under mig. Barnen har lov....visst, många sitter inne framför datorerna eller leker inne med kompisar.
Men var är alla snövallar som var fulla av snökojor? Var är snöänglarna, snögubbarna och snölyktorna? Vart är knarret under skorna? Var är de stjärnklara vinterkvällarna? Och varför är pulkabacken grön? Var är snölagret som ska skydda våra älskade perenner? Måste man gå till skogs nu o hämta sig lite granris att lägga över rabatterna? Hur kommer växterna hantera vårsolen? Om nu inte rotsystemet redan frusit bort förtås! Och var är plogbilen som alltid plogade våran gata sist? Var är grusbilen som alltid grusade våran gata sist? Vart är allt grus som fastnade under skorna som sedan hamnade på våran hallmatta?
Är det fler än jag som undrar?

9 kommentarer:

 1. Jag instämmer helt med dig, jag saknar snön...

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Ja, visst saknar man vintern och snön, och några minusgrader, klar och kall luft.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej! instämmer! jag sakna kung Bore o visst är det kul med pulkor o skidor o snö lyktor.. nu hänger barnen/ungdommarna framför dator o tv..nää jag vill ha snö!! om vi önskar o håller tummarna kanske vi lyckas ;) kram från Jessica

  SvaraRadera
 4. Det är som det är och det är bara att gilla läget, vädret är nog en av de saker vi inte kan påverka men visst skulle det vara trevligt med lite vitt på backen och knarr under skorna.

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 5. Jag känner som du. Vill ha det vitt ute och lite kallt.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ett par grader kallt,lite vitt som täcker blommorna.Det vore inte så dumt.Såg igår att det börjar sticka upp grönt både här och där i rabatterna.Inte bra.

  SvaraRadera
 7. Hej
  Tomtebloss räcker bra för mig också.
  Köpte en hel service för 500:- det är mitt bästa fynd någonsin.
  Ha en skön kväll
  annika

  SvaraRadera
 8. Jag är helnöjd med den vinter vi har i år //Britt

  SvaraRadera
 9. Ja, undra vart vintern tog vägen.... tror den kommer när vi inte vill ha den, typ februari :) Men det är deppigt nu, tungt om morgonen och segt om kvällen, tror jag kan räkna dagarna jag sett solen!! Men man får rycka upp sig, festa till vid nyår och trettonhelgen, sedan är det dags för frösådden och då blir vi ju glada - eller hur?! Kram ♥

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!