16 aug. 2011

Blå Salvia o dagarna som passerat

Hej alla läsare. Har inte bloggat på nästan en vecka, helt otroligt vad dagarna springer iväg. I helgen var jag med min yngsta dotter o hennes lag på fotbollsläger i Rudskoga som ligger ca: 3,5 mil härifrån.
Lördagen bjöd på guldväder...dvs strålande solsken och varmt och skönt. Vi besökte en ladugård så alla barnen fick se hur kossorna bodde samt när de mjölkades.
Flera gånger badades det och det var ljuvligt att sitta i solen medans ungarna badade och lekte. Ungarna skötte sig superbra, men jisses va trött jag var i söndags kväll när jag kom hem. Rakt in i soffan med kläderna på o sov som en gris:)
Hemma på min lilla radhusplätt tycker jag att det ser lite trist ut. Vi sitter inte ute så mycket nu och vissa blommor börjar se döda och hängiga ut. Svårt att veta om man ska rensa bort och slänga för att börja lite med höststädningen, för jag tycker att det känns som hösten nu.
Vissa blommor blommar sent, som denna ettåriga Salvia. Tror iallfal att den är ettårig. Fröerna snodde jag i npn plantering för många år sedan så jag chansade att så dem och ni ser...de grodde:)

Vilken ljuvlig färg det är på dem. Jag har satt dem tillsammans med röd Petunia och en kruka medlika blå Hänglobelia, och det är sååå snyggt! 
 Ser ut som små näbbar...eller gap kanske. Ljuvliga o fina hursom. Blir bara lite sur att de ska blomma nu, vill ju ha värsta oasen under juli, så det blir till att så lite tidigare nästa år, men så spelar ju vädret in lite osså.
Imorron börjar min äldsta dotter gymnasiet och lilltjejen börjar på fritidsklubben. Jag förstår inte vart åren tar vägen. Sonen har ledigt ett par dagar till och börjar åttan på måndag. Helt otroligt! Jag fortsätter min arbetsträning augusti ut, sedan måste jag leta efter en annan plats då företaget jag är på just nu har det jättelugnt. Synd, för jag trivs som fisken i vattnet, men det är bara att hoppas att de får massor att göra igen så kanske jag har chans att få komma tebax:)
Ha en mysig tisdagskväll!

8 kommentarer:

 1. Nu börjar vardagen igen, semestrarna är slut och skolorna börjar. Mina ungdoomar börjar nästa vecka och dottern börjar veckan därpå. Jag odlar också blå salvia, den är så fin, den gäller att hänga med så man hinner ta några frön så man kan så nya till våren.
  kram!

  SvaraRadera
 2. Dagene blir så mye korsligere med sol, og du kjeder deg ikke leser jeg.
  Det er litt tungt og komme i gjenge etter ferien men jeg synes hverdagen ikke er så værst ,litt faste leggetider og rutiner for liten og for stor.

  Ha en fin kveld og uke ,klem Marit.

  SvaraRadera
 3. Så mysigt ni har haft det... Nu börjar skolorna igen, och de flesta är tillbaka på jobbet... Skönt
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Ser att du haft det fint, härligt.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Kul att vara på fotbollscup.och det är skönt med det fina "höst" vädret vi har nu//Britt

  SvaraRadera
 6. jag har hört att man kan övervintra blåsalvia frostfritt men har aldrig provat själv. men den har en underbar blå färg som jag älskar.
  trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Plantera i en kopp, lägga in gurka, samla frö och sätta dem i en pärm - du är i full gång. Vacker blommig kopp lika så den blommiga koppen du säatte växter i.
  Drömmer också om en Zinna rabatt, i år fick jag bara upp en planta och den var rosa lika som din. Om du får fatt i fler färger till nästa år kanske vi kan byta lite. Kommer att ha massor av rosenböna - väldigt tacksam på att växa. Just nu "blommar" nästan hela vårt äppelträd av röda rosenbönsblommor. Fick fatt i en böna, med lila blommor och svart böna.
  Den vita bolltistelen blommade för först gången hos mig i år.
  Vad mycket fjärilar det är så här års, även om min budleja frös ner så finns där nu några tappra genar som blommar - tänk vilken växtkraft det finns. Kände igen alla utom en fjäril, kan det var kursbärsfux?

  Sol, vind och vatten - min sommar har varit underbart härlig och även om det är både mycket vatten och vind idag hioppas jag det spricker upp igen och vi får lite sena sommar veckor.
  Sköt om dig väl och fortsätta njuta av alla underbara växter.

  SvaraRadera
 8. Vacker salvia blå som himlen!Härligt hoppas det blir en härlig dag i morn men himlen har öppnat sig här det vräker ner :-(
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!