21 aug. 2011

Frodigt värre i rabatterna, men vart tog lusten vägen?

Nu minsann växer allt till sig både i krukor o rabatter. Nu när hösten kommit och vi knappt sitter ute på vår uteplats längre. Svartöga, Petunia, Salvia, Lobelia och 40-års presenten blommar o växer snart ur krukorna. Jag saknar trädgårdslusten. Beror det på att det snart är massa höststädning på gång...att blomsterperioden snart är slut? Vet ju att det snart är dags att samla in de sista frökapslarna, och att jag måste tömma krukor och bära in dynor och ställa ihop trädgårdsmöblerna och täcka dem med presenning.
 I ena hörnet (solhörnet) står mina 3 tomatplanor avstrippade från nästan alla blad så att plantan kan koncentrera sig på alla tomater som ska mogna. Spöket ner ser till vänster är två gurkplantor inlindade i fiberduk....allt för att få dem att växa sig stora. Inte lätt utan växhus, men skam den som ger sig:)
 De låga Solbrudarna och Klippstånds blommar för fullt. Härliga färger ihop.
 I rabatten vi grävde ut så har perennerna växt ihop ordentligt redan. Inte mycket som blommar, men färgerna på Alunrötterna gör sitt.
 Solrosorna är påväg till himlen, och det vore ju trevligt om de hinner blomma innan snön kommer...haha
 Solhattar och Rudbeckia är ganska fint ihop. Under dem så grönskar det....av ogräs...men det gör inget...ganska fint så länge det är grönt:)
 Rudbeckian lyser ju i varje fall upp oavsett väder.
 Solhattarna är mer diskreta men underbart fina.
Solen skiner och det är superfint ute, men jag var bara ute en snabb sväng o fotade och tittade över rabatterna lite, lusten finns inte där och den kommer inte heller trots de superfina blommorna som blommar just nu.
Ha dé!

10 kommentarer:

 1. Usch!! tala inte redan om att ta in trädgårdsmöblerna o sånt...måtte det ta ett tag till innan man ska göra det. Jag håller för fullt på med att flytta växter och plantera nya, har satt en schersmin och en fjärilsbuske idag.
  ha en trevlig kväll
  Mia

  SvaraRadera
 2. Du får låta bli att tänka på hösten :) Jag lever i nuet och njuter av att fortfarande kunna vara ute i trädgården och fixa!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. När solen tittar fram, så kan jag inte låta bli att greja... Fast man har inte samma lust nu, som tidigare...

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Det påstås att det skall bli några varma dagar till veckan så ännu får allt möblerna stå ute men jag håller med dig...lusten försvann någonstans.
  Tycker att det blommor fint fortfarande hos dig.
  Ha en fin vecka
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Ja, nu är det frodigt, men visst går det mot sitt slut och det är så vemodigt, men trädgårdsmöblerna brukar jag vara sen med...nån gång i oktober brukar jag slutligen erkänna att vi inte använder dem..:o)

  SvaraRadera
 6. Du har helt rätt, man är inte lika pigg på att rusa ut i trädgården på mornarna längre och sätta igång. Fast det kan ju bero på att det är fuktigt då nu på sensommaren. Fast kvällarna kan vara härliga, varma och mörka och med massor av ljus tända så blir det riktgit mysigt!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det ser ut som du har en hel del som fortfarande blommar. Jag väntar också på solrosorna ska blomma//Britt

  SvaraRadera
 8. Jo, visst är det så......lusten försvinner så här års. Ska nog gå in i växthuset och "strippa" mina tomater också för de är helgröna fortfarande. Gurkorna har jag skördat mycket av och de är ju så goda när man odlat dom själv. Då smakar det ju verkligen något till skillnad från de man köper i mataffären.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Vissa av sommarblommorna har nästan inte varit finare än vad de är nu, medan andra gjort sitt och hamnat i komposten redan.
  Det kan komma många fina dagar ännu, men jag tycker luften är mera höstlik nu och så är det fuktigt ute. Jag börjar känna en längtan efter att fixa och pyssla inomhus nu.

  SvaraRadera
 10. Ja vart tog lusten vägen? Min försvann när jag åkte till värmen i Grekland. Väl hemma är gräsmattan tre meter hög =0 och allt har vissnat o blivit fult. Men det får se ut så ett tag. Det viktiga är att jag hinner få en liten gnista till att täcka rosorna i år. /Knatten

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!