8 aug. 2011

Exotisk Lilja "Stargazer"

Våren 2008 tog jag bussen och åkte ensam till Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Stockholm för att möta upp med nyfunna vänner på forumet Odla:) Härligt att fortfarande ha kontakt med några av er:)
På mässan fyndade jag bl.a massor av liljelökar, och det var ju som att köpa grisen i säcken...hihi. Stora lådor med massor av lökar och knölar med olika blombilder med namn , så det var bara att välja och vraka. Ju fler man köpte ju billigare blev styckpriset.
Visar en gammal bild nedan på liljorna som är planterade i varsin kruka för att växa till sig lite innan utplantering. Alla tog sig.......
 men det visade sig vara lite andra liljor än de jag trodde det skulle vara. Men denna underbara exotiska Lilja "Stargazer" hade jag valt och den blommade såå fint första året. Sen flyttade vi 2009 och då jordslog jag alla mina perenner hos gubbens moster så jag såg den inte blomma då, o inte 2010 heller då de flyttades hit o dit i mina nya rabatter. Så gissa om jag väntat....o väntat på att mina liljor ska blomma?!
 Först ut är den Exotiska Liljan Stargazer....blommar sååå stort o fint just nu.
 Underbara färger...och vilken doft sen.
 Läcker i sin ensamhet.....
 men lika underbar i sällskap med två knoppar till. Så jag kommer att få njuta...njuta en gång, två gånger o tre gånger:)
Första arbetsdagen är förresten avklarad. trött o sliten eftersåt, men det hör ju till. Nu ska jag hoppa i säng så jag får massor med sovtimmar. Ha det gott!

10 kommentarer:

 1. Den liljan är snygg, tror det är den som skall till att slå ut hos mig.
  Kram susanne

  SvaraRadera
 2. Den liljen kan du være kry av,,nydelig,,
  Det er fint med ferie men hverdagen er best synes jeg, ha en fin uke ,klem Marit.

  SvaraRadera
 3. Hej! bara älskar liljor.. tyvärr fick mina lilje baggar i år, som verkar omöjliga att bli kvitt! man ska visst klämma ihjäl dem! men det verkar som ett evighets jobb! skönt för dig att ha första arb dan gjord! må så gott kramizar Jessica

  SvaraRadera
 4. Den var allt värd att vänta på. Tjusig!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Den blommar hos mig också nu! Sååå underbar!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. ...vilken underbart vacker lilja!
  Den jag visade var en jag köpte från Dix i Holland och satt lök av i höstas. Tyvärr var den väldigt låg, däremot var den mörkröda jag köpte samtidigt jättehög. Tyvärr uppges inte höjden i katalogen - och det finns inga bilder heller, utan man får leta efter dom på nätet.

  SvaraRadera
 7. Jag har det så bra att jag fortfarande har semester!

  Jag har flera stargazer, men jag tycker de ser så klena ut i år och är tveksamma om de kommer att blomma i år. :( Vet inte vad som är fel. Kanske har jag för bråttom för hos mig bruakr de blomma seeent.

  Gläder mig åt att se dina på bild för de är otroligt fina!

  SvaraRadera
 8. Liljor är ens riktiga primadonnor :-
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Fick erbjudande från odla idag så jag tror att kommer att handla några lökar//Britt

  SvaraRadera
 10. Jaså semestern din är slut nu...
  Vacker llja!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!