10 aug. 2011

Lilja "Oriental White"

Usch vilken gråtrist dag. Det har regnat till och från seda imorse och det är egentligen ett perfekt innerfixarväder. Men känner att jag inte orkar ta tag i nåt inne idag för jag är sååå seg. Väntar på att gubben ska komma hem från jobbet så kanske vi kan sätta oss o titta klart på en film som vi påbörjade igår. Är sugen på bananaboat osså....vaniljglass, banan, maränger, vispad grädde och choklad eller kolasås...mums:) Nog om det....nu ska jag presentera min andra lilja som blommar:
En kritvit ståtlig Lilja "Oriental White", också inköpt på Trädgårdsmässan samtidigt som Stargazer. Stora som dasslock...hihi, näää, men nästan.
 Och vilken doft sen....den sprider sig på baksidan trots regnet, och det är en stark doft. Skulle nog inte klara av att ta in den o sätta den i vas, då jag är superöverkänslig för dofter och får lätt huvudvärk samt att näsan täpper igen, och det vill jag ju inte.
 Bakom den underbara vita lilja så döljer sig två knoppar till. Så det borde bli en njutbar höst med en Liljerabatt som prunkar fint.
 Förresten...måste tipsa er om ett erbjudande på Odla.nu, där går denna lilja att köpas för ynka 35:-, samt att det finns en massa andra lökväxter att välja och vraka på.
Hoppas ni andra har en solig och trevlig kväll!

8 kommentarer:

  1. Låter intressant, måste gå in på odla och kolla denna vackra vita lilja... och andra lökväxter. Tack för tipset...

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Härlig lilja! Jag beställde en sats liljor för några dagar sedan. Väntar nu på dem /Mimi

    SvaraRadera
  3. Oy OY for en ,,underbara,,lilje (var det riktigt skrevet)hehe ,jeg liker det ordet.
    Hvit er så rent og vakert og hadde det vært en farge hadde det blitt min ,klem Marit.

    SvaraRadera
  4. Hejsan! fortsatt regn o blåst ! mitt Elefantgräs nästan ligger ner av blåsten... Mums lätt gott med banan o glass m vispgrädde! och film på det.Ha det gott :) kramiz Jessica

    SvaraRadera
  5. Läcker lilja det där.Och så gjorde du mej sugen på grädde glass och banan.

    SvaraRadera
  6. Wow vilken vacker lilja och det låter inte dumt heller med banan,glass och grädde.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  7. oh tack för tipset. Jag har haft problem idag med att komma in och göra kommentarer på din blogg och flera andra fast nu äntligen fungerar det..är trist då man inte kan skriva.
    ha en go torsdag kram Monica
    ps glass mums har precis ätit varm Langos med kolasås och glass.

    SvaraRadera
  8. ...att jag fick 3 stänglar av den här liljan som en försenad födelsedagsbukett av en av "pilkastarna" förra veckan. Dom hade massor av blomknopp och alla slog ut ganska snabbt och doften är helt otrolig. Nästan så man inte kan ha buketten inne. Visste inte vad liljan hette, men det bara måste vara den här `Oriental White´!

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!