24 mars 2012

Äntligen fått lite omskolat

Idag tog jag tag omskolningen som jag borde ha gjort för länge sen. Men ibland har man ingen lust och ibland räcker inte tiden till. Men idag så tänkte jag att det var lika bra att sätta igång. 
Hälften av alla sådder på köksbordet. Det är här jag sitter när jag skolar om.
Jag fyller först krukorna med jord blandat med vermeculit. Sen vattnar jag genom allt med ljummet vatten och låter rinna av. 
 Sen är det ju bara att välja bland sådderna:) . Här nedan ser ni en Vallmosort som trängs med sina syskon. Små små skogar har det blivit i krukorna.
 Luktärterna har stuckit iväg, och de är ju lite sköra om fossingarna, så det blev att hantera dem varsamt.
Satte ner hela rotlumpen i en plastbytta med jord, så de har mer att växa i. Några pinnar fick de oxå att slingra sig i.
Sen är det bara ta en pinne och göra ett hål i jorden. Försöka lossa på groddarna så inte rötterna går av och sätta en i varje kruka. Nemesian fick lite mer att rota sig i...en varsin kruka är inte så dumt.  
 Svartöga delade jag in 3 och 3 och satte i stora krukor. De gillar ju att bo trångt och jag planterar dem alltid 3 o 3 i krukorna ute sen. Jag toppade dem oxå samtidigt, så de förgrenar sig och blir frodiga.
 Vallmo av alla dess slag, både fleråriga och ettåriga blev omskolade. 
Några Axveronika, Solhattar och  Rudbeckior fick även de en varsin liten kruka att gotta sig i.
Sambon gjorde iordning en större plats åt mig i morse. Hittils har jag haft ett lysrör, men nu fixade han en stor dörr med två lysrör uppepå samt en liten lampa till höger som får vara reserv utifall att. Och det blev utifall att.....under reserv lysröret står en hel del som inte skolades om idag. Jorden och småkrukorna tog slut, så jag får göra ett ryck till en annan dag. Men det känns skönt att få en del gjort idag ändå.  
O jisses hur det såg ut i köket efteråt. Det blev ju en lätt sanering vill jag säga när man skolat om. Tur att man har dammsugaren och vatten i kran.....hihi.

Efter omskolningen var det dags att lapa lite sol. Lika bra att passa på när det är strålande solsken.  En kopp te och en chokladbit i solen var inte så dumt. Idag var vinden kallare än igår, men sååå skönt att man kan sitta ute i bara t-shirt redan. 
Ha det gött!//Helen

10 kommentarer:

 1. Oj vad mycket du har sått...kul!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket -tänk vad härligt det ska bli när det blommar ute sedan!/Susanne

  SvaraRadera
 3. Fin fina plantor.Tänk så snyggt det blir sedan i trädgården när allt blommar.Kram

  SvaraRadera
 4. Hej! kul att du vill vara med i min lilla utlottning ;) tänk vilka skönheter det blir av alla dina små plantor sen!kram Jessica

  SvaraRadera
 5. Lika flitig som alltid med sådderna, kan se din trädgård framför mig vad det kommer att blomma och vara fint där.
  Ha en fin helg.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Oj vad du har att göra, men mycket spännande i pyttsarna!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 7. När det är dags att skola om måste man ha gott om tid och plats. Men du har varit flitig och så många växter du får att sätta ut i trädgården sen. Jag har också skolat om några växter igår och idag.

  Visst har vi ett helt fantastisk vårväder just nu, skönt att bara kunna gå i T-shirt.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Wow så där brukar jag ha det men i år har jag hållt mig lite lugnare.. hi hi. Fast mannen tycker det är sådder överallt.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 9. Ja tänk jag är likadan o drar mig alltid för att börja ...men sen när jag väl kommer igång så är det ju så roligt!
  O när de små planorna börjar växa igen så är det ju så glädjande :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!