14 mars 2012

Lilla Tussilago, lilla Tussilull

Välkommen Törnrosa som följare av min blogg....blir sååå glad för varje ny (och gammal) följare som gillar att följa min blogg:)

  På framsidan under mitt symaskinsbord så lös det gult redan igår. Var tvungen att kolla vad det var och det var visst Tussilago:) På framsidan så har vi väldigt tidig morgonsol som kanske bara vara ett par timmar, men tydligen har det varit tillräckligt för att få dessa att blomma. Tussilago är verkligen ett vårtecken för mig. Oftast brukar jag se de första efter dikeskanterna när jag promenerar, men så var inte fallet i år. Jag lät dem sitta kvar, så alla knoppar få slå ut i skuggan.
En ny förkylning har slagit till. Jag är snorig och slemmig i halsen, har fått en jobbig hosta också. Kanske skulle plocka lite Tussilago, de ska ju vara bra mot hosta sägs det. Just det latinska namnet Tussilago betyder ört som häver hosta. Har nån gång läst att man ska ta blommorna tidigt och lägga i te, det ska hjälpa mot hosta och verka slemlösande. Nån som testat?
Annars är det soligt och vårigt hos mig. Jag skulle vilja börja rensa lite i rabatterna, men jag ska vila några dagar och se om förkylningen drar vidare, för nu är jag sååå trött på skiten. Tycker jag haft min sjukperiod för i år, hade ju tidigare halsfluss och mitt i penicillinkuren fick jag influensan också. Bläää, va jag avskyr att vara sjuk!
Nä, fram för friskare tider! :)

9 kommentarer:

 1. Ett riktigt gulligt vårtecken.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ett, sedan barnsben, bästa vårtecken. Älskar doften av tussilago.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja men nu är den ju här våren,blomman är söt men bladen till tussilago inte riktigt lika rolig.
  Krya på dig! Ulrika

  SvaraRadera
 4. Härligt med Tussilago då är det vår ;) nä vad trist med mer sjukdommar krya på dig!kram Jessica

  SvaraRadera
 5. Härligt,har inte sett någon tussing här ännu. Men det är nog en tidsfråga på någon dag bara. Vilken skön dag vi fick idag också. Kram/fia.

  SvaraRadera
 6. Jag såg oxå tussilago från bussen idag :-)
  Som små solar!
  Kul att du oxå har den svarta bergsklinten.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte sett tussilago ännu!
  Men tibast, jordviva och...
  När jag jobbade som Aupair i Schweiz kom jag i kontakt med mycket huskurer tack vare mamman (en hippie) i familjen, När så min mamma i Sverige blev ordentligt förkyld ordnades det fram örter som skulle eldas och vars rök skulle inandas. Jag skickade dom omgående per post. De kom dock inte fram för de kom åter till avsändaren, Kanske för att jag troskyldigt skrivit - Herbs to smoke and inhale....

  SvaraRadera
 8. Men åh vad härligt att ha tussilago i trädgården, det har jag nog aldrig sett någon ha förut. Jag brukar också spana i vägkanterna men har inte sett några än i år.
  Ja fy för influensa och förkylningar, jag längtar också efter att bli frisk :-)
  Krya på dig! Kram, Ingela

  SvaraRadera
 9. Åh, så underbart med tussilago!!
  Krya på dej!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!