23 mars 2012

Mitt gamla växthus

God kväll allesammans. Jisses vad skönt det varit idag med ledighet och sol. Det har varit ca 17-18 grader i skuggan och i solen har jag inte en aning om hur varmt det varit. Ett tag tittade jag på mina rabatter där alla perenner är bruna av allt dött sedan i höstas. Dags att göra ett rens i rabatterna, men idag hade jag inte det minsta lust till det. Jag har tvättat och möjjat hela dagen, suttit i solen en liten stund med en tekopp och bara varit.  
Igår satt jag och tittade på gamla bilder från förr. Sambon lyckades att rädda alla bilder och det är jag såå glad över. Tänkte jag skulle visa bilder på mitt dåvarande växthus, som jag lovade i ett annat inlägg. Vi köpte det och monterade det 2007. Så jag fick njuta av det i hela 2 år, för 2009 flyttade vi därifrån.
 Jag var så jäkla stolt och nöjd över växthuset som var 12,4 kvm stort. Gubben min isolerade och la plattor på marken så jag planterade i stora hinkar och baljor. Det bästa av allt var ju att jag fick rum med ett litet café set i det och att få sitta där regniga dagar var helt underbart. Superbra att driva upp plantor i på våren, och förlängningen av sommaren va alldeles underbar. 

När vänner och bekanta undrar om jag inte längtar tillbaka till huset, så gör jag faktiskt inte det. Det ända jag saknar är växthuset och friheten att hoppa upp på fyrhjulingen och bara åka fritt och galet:)
Bilderna är som vanligt klickbara så de blir större. 

Ha en underbar fredagskväll!

8 kommentarer:

 1. Du har tydligen börjat puscha dig själv för skrikningen! *fniss*
  Jag förstår att du längtar efter ett litet växthus, själv är jag väldigt ambivalent (gu´ vad jag har längtat efter att använda det ordet i rätt sammanhang) över växthus. Samtidigt som det verkar kul, så vet jag egentligen inte vad jag ska ha det till eftersom jag inte frösår eller drar upp egna plantor.
  Det enda jag kan komma på är att jag skulle kunna satsa på lite "exoter", men det kanske är att ta i. Jag får nog ge mig när det gäller växtsorter snart.....

  SvaraRadera
 2. Kan förstå att du saknar ditt växthus.Så fint du hant att få det fast du bara fick njuta i två år.Skulle inte vilja vara utan växthus.Älskar mitt.Kram

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut, förstår att du saknar det!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Förstår att du saknar ditt växthus - jag minns att du hade det i förra bloggen.
  Själv säger jag som Susie, jag frösår ju ingenting, och inte odlar jag nåt ätbart heller, så jag vet inte vad jag skulle ha ett till. Men det är fint så för denskull =) att inreda det mysigt skulle ju förstås vara kul!

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt växthus du hade, så mycket växter både inne och utanför.

  SvaraRadera
 6. Jätte fint!! Och vad mycket du sådde...

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fint du hade i ditt växthus! Jag är jätteglad åt mitt stora växthus där jag odlar tomater och gurka och njuter av pelargonerna.

  Du har väl sett att du också vann frön till Svartsippan? Grattis till dig med! Nu kan vi njuta av den båda två!

  Varma vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. Jag har inget växthus och har inte börjat sakna något än. Men det kanske kommer med tiden. Man ser ju så många fina nu för tiden. /Knatten

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!