9 mars 2012

Påfågelblomster som inte gror:( samt andra sådder under lysröret.

Välkommen Kamilla som följare av min blogg:)

För precis 1 månad sedan sådde jag fröer från Påfågelblomster. Jag sådde dem i 5 mm djupt och ställde dem mörkt, men inte en enda har grott o jag blir såååå tjurig, för jag vill ju ha massor av Påfågelblomster. Fröerna är bytesfröer, så jag har ju ingen garanti för datum osv, men men.

Under lysröret i källaren står nu alla sådder som grott, förutom de som ska stratifieras...de står ute under snölagret som kom igår:)

Chilin och Paprikan är ju omskolade sedan ett tag och de växer på bra. 
 Hängpetuniorna är också omskolade och de har gottat till sig ordentligt i krukorna.
 Kardinalgyckelblommorna har precis tittat upp ur jorden, men de ska allt få växa till sig ordentligt innan de får varsin kruka. 
 Polarblågullen "Bilbo" är egentligen redan klara för omskolning, men jag har ingen lust idag att göra det. 
 Och här är Svartöga som också är redo för omskolning, så jag kanske får göra ett ryck i helgen. 
Gött me fredag föresten,  jag har varit ledig idag. Tog en lååångpromenad imorse samt tvättat lite under dagen. Nu ska jag bara vara, låta timmarna passera innan det blir dags att krama kudden. Innan det blir det förstås fredagsmys med en massa godis som jag var och inhandlade förut:)

12 kommentarer:

 1. Ha ha ja jag blir också lite " plutt " när det inte gror :-)

  Annars så frodas det ju riktigt bra hos dig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad bra det växer hemma hos dig. Det låter som en härlig fredag!
  Ha det gott/Ulrika

  SvaraRadera
 3. Skön fredag!
  Påfågelblomster har jag ingen erfarenhet av men en del tar ju löjligt lång tid på sig, Om jag har frön som inte vill gro så brukar jag röra runt lite i den övre jorden ifall de hamnat för "djupt". Det har faktiskt givit resultat ibland! Det är också så att jag är så nyfiken så jag måste kolla om fröna är på gång även om det inte syns på ytan.
  Fredag regerar!
  Lev väl

  SvaraRadera
 4. Ja attan så sur man kan bli när fröna inte vill gro.Och lika glad blir man när de tittar upp.Har inte sått Påfågelblomster så jag vet inte något om dom.Men glöm dom nu och ha en skön fredagskväll.Kram

  SvaraRadera
 5. Vad stora och fina en del av dina frösådder blivit och andra är på god väg. Men fy vad trist det är när inte fröna gror. Hos mig vill inte flitiga lisa komma upp:(

  SvaraRadera
 6. Ge inte upp de kommer säkerligen, alla kan ju inte vara lika snabba dessutom har jag lite svårt att tro att det inte skulle gro hos dig...så gröna fingrar som du har och mycket fina blommor om sommaren.

  Ha en trevlig kväll
  Kramen

  SvaraRadera
 7. härligt med många frösådder!!
  Ha en alldeles underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Tack tack :)
  Ja, det är helt underbart med alla frösådder som börjar växa till sig :D
  Mina har inte växt till sig riktigt så mycket som dina, men det kommer förståss, man är ju så otålig :/

  SvaraRadera
 9. Har tittat runt lite. Vad mycket du har/haft att stå i med massor av sådder. Polarblågullet Bilbo sådde jag också ett år. Måste vara tålig, för den är perenn och snudd på vintergrön på min balkong. Den blommar nästan in på vintern.

  SvaraRadera
 10. Ja visst är det trist med fröer som inte gror, men jag måste säga att du har mycket fint på gång annars.
  Ha en härlig vecka

  SvaraRadera
 11. Påfågelblomster ska sås 0, 5 cm och helst stå med plast över sig - OCH LJUST! Mkt FUKT - Prova det så lyckas du bättre!

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Jag ser att bloggen inte är uppdaterad på ett tag, men kanske jag kan få svar ändå. Jag lägger ut bilder på mitt jobbs Instagram, Blomstertorget i Linköping. Jag undrar om det finns möjlighet att låna en bild av dig på små svartögeplantor till ett Instagram-inlägg. Vill inspirera följarna till frösådd. Du kan maila mig. Hälsn Jennie: jennie.dahlqvist@telia.com

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!