16 apr. 2012

Du vackra lackröda....

Bilden är rätt läcker, men det lackröda äcklet är inte så vacker i sig. Det fina latinska namnet  Lilioceris lilii spelar ingen roll!

Igår rensade jag lite i den ena rabatten tills jag såg något litet rött som blänkte till. Liljebaggen skulle inte tro att den fick sitta där i värmen och sola, så snabbt klämde jag den mellan mina naglar. Inte mådde jag dåligt för det...jag njöt ordentligt, muuuhahaha. Vill faktiskt ha mina Liljor ifred, och hittils har jag haft tur, och den ska inte vända nu! (Klicka för större bild).
Letade lite bland blad och visset efter deras geggiga bajs som de lägger äggen i, men hittade inget just då. Ska ta mig en närmre titt nästa gång jag ger mig på fjolårets vissnade stjälkar.
Kram Helén

7 kommentarer:

 1. Usch ja hujedamej är de vakna nu? Dags att börja kriga med andra ord! Tack för info, jag visste faktiskt inte att det låg ägg i deras skit!! Den ser man ju ganska lätt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, tänk att de har vaknat redan! Men, bra att upptäcka dem i tid förstås : )
  /Cika

  SvaraRadera
 3. Det spelar som sagt ingen roll med färgen dem vill man inte ha//Britt

  SvaraRadera
 4. Usch, sådana djur vill man inte ha i trädgården...

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Huhu, är de redan här! Det har ju varit så kallt!
  Helt rätt att du gjorde processen kort!

  Hälsningar Anncathrine

  SvaraRadera
 6. Ska testa lite tips som jag läst om.Myrr runt stammen.Eller Cyienpeppar(stavas det så)också i en ring runt plantan.Men som det snöar idag kan man ju hoppas de fryser och håller sig borta ett tag till.MVH

  SvaraRadera
 7. Hej Helén!
  Måste erkänna att jag är 'kroppad' åt ditt håll.De har ingen rolig framtid bland mina liljor. Läste någonstans att man kunde pudra lite Myrr runt liljorna och då slipper man dessa. Har inte provat, men tänker definitivt prova för att jag älskar liljor.Hm. Det känns lite ohinduiskt - tänk om ens karma är så dålig att man föds till lijebagge i nästa Liv ;)? Och folk klämmer ihjäl en mellan naglarna,)? Inte kul, men det lär gå fort!;))))!

  /Anja

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!