19 apr. 2012

Lyckad stratifiering:) o lite annat.

I söndags tog jag in sådderna som stått under snön och kylan ett tag. Tänkte låta dem stå ute och gro, men jag kunde inte låta bli att ta in dem.
Drakblomman har redan visat sig och det är sååå kul!
Även Dysterpenstemonerna gror sakta men säkert inne i värmen.
Azur Riddarsporren "Sky light" lyckades också, så en liten liten grodd har kommit upp.
  Me bara en liten Akleja Tower Light Blue har visat sig, trodde den skulle vara lättast att så, men det hinner ju komma fler.
Klockvivan lite seg den oxå...bara en än så länge.
 Sen måste jag berätta om mina nya handskar:) Ja, det är vanliga plasthandskar, men är sååå bra. Märkte förra året att både händer och naglar tog stryk av jorden, men jag tänkte inte mer på det. Men i år så märkte jag direkt att jag blev sårig på fingrarna och att mina naglar blev sköra, så jag har numer plasthandskar när jag  krukar jord, omskolar och planterar. Det var svårt i början, men mina händer mår mycket bättre, det är väl så framtiden ser ut.
 För drygt en månad sedan fick jag ju min vinst, Liljor o Bergsklint. Då såg de ut såhär:
 Numer har de skapat djungelkänsla i köket och min sambo blir sååå glad när jag ockuperar köksbordet med plantor och sådder....muhahaha. Men jisses vad de växt, kanske får uppleva en blomning inne:)
Sen undrar jag hur man får bilderna bredvid varann såhär?? Jag har testat olika saker, men inte lyckats förrän nu, och vet ni....jag har ingen aning om hur. Drog lite i bilderna bara och så vips, så var de där sida vid sida. Hihih, ibland överträffar man sig själv:)
Ha det gött! 

7 kommentarer:

 1. Fint att du lyckats med att få fröerna att gro efter kylperioden.Jag har fortfarande sådder ute.Och de får stå kvar för jag har inte plats för dem inne.jag brukar också försöka få bilderna ligga bredvid varandra.Men inte sjutton lyckas jag med det.MVH

  SvaraRadera
 2. Vad dina perenner har växt! Jag var nyss ute och kollade i "holken" (gamla soprummet) och där växer dagliljorna från England som det brakar om det. Nu MÅSTE det bli lite varmare så man kan fixa till rabatterna och plantera!!
  Den enda gången jag lyckats med att få bilder bredvid varandra är när jag har förminskat dom så att dom är pyttesmå, då fungerar det.

  SvaraRadera
 3. Grattis till både sådderna och de fina växterna som växer så fint.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad kul med vintersådderna! Jag låter mina stå kvar ute för jag orkar inte med omaket med att avhärda dem. Jag har å andra sidan x antal förodlingar inne också som hur som helst måste avhärdas :-/
  Jag brukar göra så här när jag lägger bilderna bredvid varandra: Först infogar jag en bild och sedan lägger jag markören bredvid bilden och infogar nästa. Sedan ser jag till att BÅDA bilderna är centrerade (den man lägger dit senast brukar automatiskt bli högermarginaliserad) Jag brukar få plats med två bilder i min blogg, om jag väljer minsta storleken möjligtvis tre.
  Kanske finns det någon som gör på ett smidigare sätt, vad vet jag.
  Ha det gott!
  Anna

  SvaraRadera
 5. Grattis till lyckade sådder : ) Jag ska nog också titta till min stratifiering ikväll!
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Hehhee Helén! Det ser ut i ditt hem som om där bodde en riktig trädgårdsnörd ;)! Så härligt!
  Jovars. Utan trädgårdshandskar går det inte . Själv har jag allt från engångshandskar (när jag pysslar med småplantor) till smidiga, lite kraftigare när jag påtar i utejorden.
  Hushållshandskar är också bra som de på din bild.

  /Anja

  SvaraRadera
 7. Hej hopp :) Grattis till att du lyckats med sådderna! Jag såg att 1 st smörboll kommit upp här hos mig, och jag hoppas verkligen det kommer fler, kanske är de som Aklejorna, att de gror ojämt så man får låta dem gro ifred.

  Handskar är ett måste för mig med, det jag lagt till i år, är tunna bommullsvantar innanför plasthandskarna, plasten gör huden fuktig och då får jag sprickor av det!

  Så jättefin din rosa lungört Ingrid är! Skulle du nu får lite bebisar över, så kan du tänka på mig :)

  Har ni det kallt med? Nu måste vi få värme och sol!!! Varken jag eller växterna gillar det uschliga vädret :)

  ha en bra dag, kram ♥

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!