25 apr. 2012

Nu växer det och blommar under lysrören

Välkomnar Staffan och Blommiga Rutan som nya följare. Alltid lika trevligt att se att fler och fler vill läsa min blogg:)

Under lysrören i källaren är det numer djungelvarning. Det börjar bli riktigt trångt och vissa plantor växer inåt mot lysrören. Jag får vara med och vända så de inte blir liggandes i växtsättet. Trodde detta var en smart lösning med mycket plats, men snart är det dags att plantera om häng Petuniorna i amplar och jag vete fasen var de ska få plats. Nån som testat att hänga dem i gardinstängerna i fönstren? Det funderar jag på om det skulle få bli min lösning i år, måste isåfall välja en luktfri jord och trä dem i påsar så inte vattnet rinner ner på golvet...haha, undrar faktiskt om ni andra trädgårdstokar håller på såhär? Visst hade det varit enklare med ett litet växthus!
Sen är det snart dags för tomat, chili och paprikaplantorna att få större krukor. En del av dem kan nog få plats i köksfönstret om jag flyttar krukväxterna nån annanstans så länge:) 
 Blomman för dagen växer och växer. Jag toppar och toppar, men på några dagar är den ikapp igen. Svartöga är oxå en som toppas någon gång i veckan, och de förgrenar sig bra, precis som jag vill. 
 Massor av knopp och blommor har jag redan nypit bort, vill ju att den ska blomma när den kommer ut om 1,5 månad, inte nu...under lysrören. Men på ett sätt är det ju kul att se att man lyckats med sådderna och att de trivs såpass att de sätter knopp och blommar:) 
Just nu har jag tomt på jord, men kommer inom de närmsta dagarna att släpa hem några säckar så det finns när omplanteringstarmen sätter fart. 
Hade faktiskt tänkt att ta en trädgårdsdag idag och fortsätta att rensa i rabatterna på baksidan, men det började duggregna och så blåste det och då var det bekvämare att sitta här inne och läsa era bloggar:)
Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Jaddå det finns inga gränser för oss trädgårdstokar :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Åhh... här var det frodigt och vackert!
  Jag har sått Klockrankan och den växer så det knakar och naturligtvis stor plats :)
  Den blommar eljest rätt sent på året och behöver sås tidigt för den skull.
  Härligt med alla sådderna!!!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 3. hos dig kan man snacka om växtkraft ;)kul att tom blomman för dagen blommar..kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Härligt med djungel i källaren. Och snart blir det väl djungel även i din trädgård, med alla de växter du har. Spännande.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. ja nu börjar det bli lite kris även hos mig.Nu behöver värmen komma så man kan sätta ut lite växter.har sått olika sorters klängisar som jag måste börja klippa ner nu.Säger som du vill inte dom ska blomma nu.MVH

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!