1 maj 2012

Rabatt förändringar igen

Man kan inte tro att det går att göra så mycket annorlunda med en såå liten plätt som vi har. Men där bedrar man sig. Under helgens soliga dagar (igår & idag) har vi stökat om i trädgården. Sambon har agerat grävmaskin och jag har planterat om alla perenner som fanns i rabatterna vi tog bort. Här kommer först en "före" bild på den lilla rabatten vi utökade förra året. Men med facit i hand så var vi bara nöjda tills nu:)
 "Efter" bilden nedan då gårdagens grävning gav detta resultat. Simsalabim lixom:), platta till o sen på med gräsfrö, så där kommer det bli gräs igen.
 "Före" bild på pallkragarna som var placerade i anslutning till rabatten som vi nu grävde bort ovan. Både rabatten och pallkragarna låg intill häcken, så när den skulle klippas så hamnade alla blad o grenar i rabatten och pallkragarna, inget skoj trots att det bara klipps häck max vid 2 tillfällen per år. 
 "Efter" bild, pallkragarna placerade lite längre ner mot träportalen och på ett litet avstånd från häcken så vi även kommer åt att klippa gräset där. 
 "Förebild" på motsatta sidan, där vi fixade en bågformad rabatt intill häcken. Men samma sak här, allt skräp hamnade i rabatten och vi tyckte fram tills nu att det´n va jättefin:)
 "Efterbild", där bågrabatten är borta, och en stilrenare rabatt är nygrävd. Kommer även här åt att klippa häcken bakom rabatten och det är tillplattat och gräsfrön är utspridda.
Och ni ser även att vi satt upp hönsnät längs med häckarna, detta pga att alla nära grannar har 1-2 katter var, och alla katter är hos oss fast vi inte vill ha några katter. De skiter i rabatterna, går igenom rabatterna, gräver i rabatterna, övernattar i våran hammock med nyinköpta dynor där de satt sina tassavtryck som inte går bort:( Så nu har vi byggt ett litet Fort Knox, för att de inte ska ta sig in till oss lika lätt och så vi hinner spruta vatten på dem innan de springer rakt genom häcken som inte kommer att gå nu:)

4 kommentarer:

 1. Ohh vilket härligt arbete ni haft. Förstår att ni valde bort brasan;) Jag har nu ikväll frösått mängder med luktärtor. Nu står dom i sina krukor i växthuset. Sedan sätter jag ut dom när järnnätterna är förbi. Kram/fia.

  SvaraRadera
 2. Jag det där med att göra om rabatter är något speciellt. Min man förstår inte alls varför man gör det.
  Jag får absolut inte ta mer av gräset.. grr...
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ja det är nog smart att flytta fram dom från häcken en bit men jag gillade din bågformade rabatt! Ja usch för katteländen som bajsar i landen och i rabatterna!

  Ha det gott /Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Bra idé där med nätet för katterna! Har funderat på nåt liknande.

  /Anna

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!