10 maj 2012

Från sådder till småplantor

Under lysrören växer det så det knakar. De flesta sådder har vuxit så nu kan man t.o.m se vad det är för något man sått:)
Axveronika
 Har toppat och åter toppat de plantor som går och som jag vet ska toppas. Gillar stora förgrenade blommor som bildar massor av knopp som sen blommar.
Blomman för dagen
 En del sådder grodde i massor, men vissa sorter har minskat pga...ja vad vet jag....för torrt, för blött eller något annat. Huvudsaken är att jag får nåt exemplar av varje att plantera ut sen.
Fjäderstjärnvinda
 Under lysrören ser man att de trivs och växer, det börjar bli ont om plats för en del breder ut sig ordentligt.
Hängpetunia
 De växer både på bredden och höjden. Tomatplantorna hade brända blad upptill som jag fick nypa bort häromdagen. Jag försöker att vara med och höja upp lysrören, men utan upphängning är det inte så lätt, men jag staplar burkar och kartonger så höjden blir bra.
Lejonöra
 Härliga karaktärsblad visar sig, en del är lättare att känna igen än andra, men alla blad är fina tycker jag, släta, runda, avlånga eller ludna.
Polarblågull
 En del har ett roligt växsätt också....bara en liten tråd som går ner i jorden och en bit upp på den så kommer stora fina blad.
Prins Gustafs Öga
 Vissa blad ser ätbara ut, eller ser rättare sagt ut som ätbara grönsaker, så det är tur att man kan hålla fingrarna i styr:)
Rosenskära
 Var ska jag få plats med alla plantor? Jag har redan varit iväg med en hel plantlåda till min mamma, och sen ska syrran få en del. Men sen så är det bara att leta lådor, krukor och mellanrum i rabatterna. Lääängtar sååå till utplantering. Men idag ser det dystert ut...regn, regn, men tror inte det dröjer så länge till, värmen måste ju komma till slut! Man kan ju iallafall hoppas:)
Solhatt "Dreamcoat"

10 kommentarer:

 1. Vad härligt det växer hos dig! Ja idag regnar det här också men det var lite varmare i alla fall...skönt!
  Ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
 2. Här är det fart på plantorna kan jag se.Längtar också efter att få sätta ut allt man har sått.En del är ju i jorden men det finns mer.MVH

  SvaraRadera
 3. Förstår att du börjar få trångt! Idag började jag lite smått att plantera ut. Hoppas verkligen på värme nu efter regnet!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Vilken växtkraft dina plantor har och spännande sorter dessutom! Fjäderstjärnvinda ser riktigt häftig ut! Här har regnet tagit fart igen efter lite uppehåll under dagen och redan har gräsmattan blivit otroligt grön! Det här regnet var efterlängtat!
  Ha det gott!
  Margot

  SvaraRadera
 5. Wow vad det växer hos dig. Härligt nu....bara regnet som ska sluta. Det räcker för den här gången.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj va mycket som växer så det knakar hos dig!
  Ha en fin dag!
  Kram Katha

  SvaraRadera
 7. Vad härligt fina och stora din plantor blivit, borde kanske också skola om dom en och en som du gör.
  Solhatten måste jag söka på för att se hur den blir.
  Lejonörat har jag också sått den såg så annorlunda ut att jag inte kunde låta bli den.

  SvaraRadera
 8. Så mycket roligt du har under dina lysrör. De ser ut att trivas alldeles utmärkt. Här springer jag ut och in med alla tomatplantor och chili, de tycker nog stundom att det är lite för kallt men vad gör man när de växer så det knakar! (:D
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Vad många fina sådder du har! Blir så imponerad över dina stora och kraftiga tomatplantor också. Jag satte mina för sent i år så de har lååångt kvar till att bli som dina. Jag kanske får köpa några plantor i år.

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!