29 mars 2011

Bloggtorka / Fröerna har kommit / Ny tidning

Hej allesammans!

Nu har jag piggnat till lite från den långdragna influensan. Låg som ett kolli i 6 dagar och var fortsatt sjuk i ytterligare 6 dagar. Äter penicillin för bihålsinflammation och luftrörskatarr, och är åter på min praktikplats. Så nu vet ni varför det har varit bloggtorka:)

Häromdagen så kom min vän Anki hit med fröerna som jag beställt av hennes son. Så nu blir det till att förså 3 olika tomatsorter:)

Sorterna Moneymaker (förbättrad typ av "Dansk Export") och Gul Pärontomat har jag sått massor av gånger innan, och de är ju helt klart mina favoriter. Ska testa en sort som heter Marmande VR osså, för den ska tydligen vara bra för utomhusodling....och det är ju ett måste nu när jag inte har nåt växthus. Har någon av er testat den?

Såg ett repotage om den nya tidningen "Hus & Hem Trädgård" för ett tag sedan. Beställde den direkt för 35:- och idag låg den i brevlådan. Blir suverän kvällsläsning:) Återkommer med feedback när den är utläst.
Ha det gott!! /Helén

4 kommentarer:

 1. Det var mycket gott du skall odla.
  Den där tidningen tror jag att jag också beställt, vi får väl se om den dimper ned i lådan någon dag.
  Hoppas du kryar på dig snart.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Stackare, vad du varit sjuk länge. Det är nått konstigt med flunsorna som grasserar nu för tiden!
  T.o.m. jag har odlat "gul pärontomat" föär två år sen, men jag gillade det inte. Den var alldeles för mjölig och smaklös - fast min gubbe tyckte den var god.
  Min favorit var en svart körsbärstomat som blev hård och söt och hade kraftig smak. Fråga mig bara inte vad den hette, fick plantor av en väninna.
  Sen hade jag några andra sorter också och alla växte som ogräsä, men alla fick potatisbladmögel så nu ska jag inte odla några på ett antal år. Får sen se om dom sporerna försvinner från trädgården!

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att du är på bättringsvägen! Lagom till den härliga trädgårdssäsongen drar igång. Nya trädgårdstidningar dyker det upp lite här och var och det är väl alltid välkommet. /Anette

  SvaraRadera
 4. Vildrosen- japp, pallkragarna ska vara fulla av nyttigheter...det är så gott!
  Susie- japp, skit sjuk...men nu är det över:). Det finns ju en uppsjö av tomatsorter.....man vill ju prova alla, men det får jag ju inte plats med...hihi
  Anette- ja, det är skönt att vara på benen igen.

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!