10 mars 2011

Frökedja :) - mer att så.

Jippie!!! fick ett stooort brev i lådan idag, full med fröpåsar av alla dess slag. Det är tredje året i rad som jag är med i en frökedja tillsammans med mina Odla kompisar på Odla.nu:) Superbra, superkul o superbilligt:). Det är en superbra grej som en av tjejerna startade.

Vi skickar runt ett brev med olika fröpåsar som vi köpt eller samlat in själva i våra egna trädgårdar. När jag får kuvertet så kollar jag igenom om jag vill ha några fröer och denna gång valde jag 4 st påsar, och då kommer jag i min tur lägga i 4 nya påsar eller fler från mina fröer och sedan skicka vidare till nästa på listan:). Detta är varv nummer två och därmed det sista för i år.
Först ut av mina frönykomlingar är Murgrönsvinda- en ettårig klätter/ampel växt. Denna är ny för mig så det skall bli extra kul att testa att så:). Men visst är den fin med sina varigerade blad?!
Sen valde jag två olika påsar med Blomman för dagen som också är en ettårig slinger/ampelväxt. Denna har jag sått ett flertal gånger och de tröttnar man inte på i första taget.

Sista påsen blev Borst Nejlika, vet faktiskt inte on den är perenn eller inte, men de brukar annars fröså sig själva och blommar otroligt fint:)Ha det gott//Helén

2 kommentarer:

  1. Vilken fiffig idé och vilken chans att kanske få lite andra fröer än de vanliga. Murgrönsvindan är jättefin. Sår du lika mycket nu som du gjorde när du bodde i huset.
    Ha en fin kväll
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Mmm, idén är skitabra:)...man kommer i kontakt med andra sågalningar o nya fröer. Nä, jag sår absolut inte lika mycket nu. Har inget växthus nu och inte samma förutsättningar alls. Men jag sår, och det kommer jag fortsätta med. //Helén

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!