10 apr. 2011

Fler som gillar den fleråriga örten....

Taraxacum? Inte? Det finns väl över ett tal olika i släktet Taraxacum, alltså Maskrosor. Oftast hatar man Ogräsmaskrosen, men jag tycker den är fin. Hanna hade plockat några stycken till mig idag, och ni undrar säkert om jag är knäpp som gillar dem. Men kolla färgen och kolla fjällen som växer i massor:)Visst lyser de upp fint i vårsolen? Och visst är de utblommade maskrosorna coola?! Vet att pålroten är svår att få bort och visst vill man helst inte ha dem i sin egen trädgård, men så länge den håller sig borta och inte frösår sig på min lilla plätt så är jag glad:)Hittade en ny Krokus bland de andra idag.Vit botten med lila smala ränder. Mycket fin!
För övrigt har det varit en solig dag. Många fikastunder i solen. Nu är det dags att ställa sig vid spisen och steka torskfilé och koka potatis:) ha en trevlig söndagskväll!

5 kommentarer:

 1. Den är ju rätt söt egentlig och som solen skiner den. Bara den inte spred sig så. /Anette

  SvaraRadera
 2. Här är en till som tycker maskrosor är fina och jag har inget emot dem så länge de blommor men sedan när de blommat över och sprider sig då är de inte så fina längre.
  Ha en fin kväll
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ett helt fält som lyser upp i spralligt gult är jättefint! Jag har en hel del här hemma och då är de inte lika fina... :)

  Vilka fina färger du visar på penséerna längre ner!

  SvaraRadera
 4. Visst är Maskrosorna vackra!
  Tror vi skulle tycka om dom mer ifall det inte var i överflöd och växte på fel ställen :=)
  Ha en toppendag!

  SvaraRadera
 5. Den första maskrosen blir jag riktigt glad åt men sen när den kommer i gräsmattan i massor blir jag sååå trött på den! Tyvärr har jag inga million bells frön. Jag köpte på tradera och det var inte så många frön så jag har sått alla..tyvärr!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!