19 apr. 2011

Flera vårtecken

I skrivande stund är det 14,9 grader här. Himlen blir vitare o vitare av en massa stackmoln som jag inte vill ha. Vill ha solsken så jag kan sova en stund i värmen efter inlägget.
Efter dagens arbetspass tog jag med kameran ut för att fånga fler vårtecken, så ni kan följa vad som händer i mina rabatter:)
Och nu händer det grejer vill jag lova. Efter gårdagens solsken o värme så kan man se massor av perenner dyka upp här och där i rabatterna. Här ser man den Blå Bergvallmon Lingholms ludna blad. Den sitter i den vanliga rabattjorden, men trivs bäst i rhododendronjord. Jag är i valet o kvalet om jag ska gräva upp dem och förnya jorden lite eftersom jag har en hel säck hemma.
 Hittade en liten nyfiken Viol under häcken. Sitter ett par stycken där o gömmer sig. Visst är den fin?!
 Scillan blommar osså nu, men som synd är har jag bara ett 10 tal lökar som osså sitter under häcken. Men, men...de sprider sig sakta men säkert så jag osså får mitt blå hav någongång.
 En lilja som växt upp emot 10 cm på ett dygn, helt otroligt ju!
Ha det gott!//Helén

3 kommentarer:

 1. Den där scillamattan lär du snart få! Alltid läckert, själv väntar jag på min vintergäcksmatta, men jag har sett små bladbäbisar bredvid de som blommor så om några år så kanske det är en gul matta. Scilla-matta har jag redan:-) /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Helen!
  Nu är det en underbar tid!
  Gillar också att gå runt och kolla om någon perenn har tittat upp ur jorden och det har det, fler och fler för var dag.
  Härliga bilder!
  Önskar dig en fin påskhelg!

  SvaraRadera
 3. Tittar in och önskar dig GLAD PÅSK
  Susanne

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!