17 apr. 2011

Helgen som varit med nya sådder, solsken och biltur

Lördagen var mulen och blåsig, så jag började förmiddagen med att skola om tomat o gurkplantorna som sett ut som tätbevuxna grästuvor.
                                   Lika dum som vanligt sådde jag givetvis lite mer frön än nödvändigt, men visst är det fler som tänker "ah, ett par fröer till ifall inte så många gror"?! Sen står man där o skolar om massor men ändå får slänga mer än hälften:(
Toppade även Svart öge plantorna som vuxit som bara den, de förgrenar sig mer och blir kraftigare då.
Satte upp lysröret ännu längre upp samt att jag ställde 4 hyllor på bredden istället, för nu börjar krukorna att ta mer o mer plats:). Kommer snart att behöva ta bort det översta hyllplanet på ett par av hyllorna, för det växer ju så det knakar.
 Passade på att så lite mer fröer, vill ju kunna fylla ut krukor o rabatter med massor av sommarblommor. Nu sådde jag Rosenskära, Prins Gustavs Öga, Jungfrun i det gröna, Nemesia, Zinnia och Ringblomma.                            
            När omskolningarna och sådderna va klara, så gick jag ut o sopade på framsidan så det är vårfint när solen kommer.
Passade även på att kratta ihop löven och det döda på gräsmattan på baksidan. Härligt när det går så snabbt på den lilla plätten:)
 
Efter lunchen packade vi in oss i bilen och styrde mot Grythyttan. Efter vägen passerarade vi en del tjärnar som fortfarande var istäckta. Säkert ett tunt tunt lager, men tyckte inte alls det såg vårigt ut. I Grythyttan åkte vi förbi Måltidens hus och Karl-Jans gamla restaurant. Inte många människor ute där inte.
 På vägen till Hällefors åkte vi ikapp denna lastbil....lite coolt med en bil som är mjöd bärande. I fotoögonblicket visste jag inte vad mjöd var....trodde faktiskt det var nån typ av öl, men det är tydligen ett slags honungsvin. Man gör på samma sätt som vin men använder vatten och honung istället för druvsaft.
Ett kaffestop i Hällefors hos gubbens moster, där solen sken för fulla muggar. Jag var inte sen att sätta mig o slappa en stund. 
 Gubbens moster hade en sån fin kaktus som blommade för fullt, den ska hon vara nöjd över:)
 Från Hällefors via Filipstad och dess kanoner vid vattnet. Även ett tunt istäcke här. Hämtade pizza på vägen hem o kröp ner i soffan och värmen:)
 Idag har det varit strålande sol hela dagen. Hanna och jag hjälptes åt att ta upp alla löv, kvistar och gamla vissna perenner. Jag grävde kanterna på rabatterna och rundade av ett litet hörn.
Planterade även de 6 Solhattarna som jag köpte i höstas, ska bli kul o se om de kommer att ta sig o blomma i höst:) 
Nu är det dags för en kvällspannkaka innan man dyker i säng! Ha en trevlig kväll!

4 kommentarer:

 1. Jaha, precis så är det, några frön till för säkerhets skull.. å så står man där med massor över. Men jag ska inte klaga, trädgårdskompisen Monica är likadan och jag har fått alla hennes överblivna tomat och chiliplantor! Perfekt eftersom jag inte fick tummen ur så tidigt.. (:D

  Låter som ni haft en härlig dag!

  Blomkärringen/Gullvivan

  SvaraRadera
 2. Jo, det där känns igen, har också pysslat med lite omskolning i helgen samt lite trädgårdsarbete. Vilken trevlig dag ni haft, Hällefors brukar det bli en tripp till då och då.Skall åka dit så snart Billige Niklas får hem vårblommorna, han brukar ju ha, som du antagligen vet, ganska bra priser på sina uteblommor till våren.
  Ha en skön dag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Ja tänk att så gör man varje gång! (:D så har man inte hjärta att slänga eller klippa bort de som blev för mycket (:D

  Blir säkert fint med solhatten, här älskas de av fjärilarna som verkligen trängs för att få plats på blommorna!

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 4. Ha, ha, ja jag visste väl att jag skrivit här innan men det syntes inga kommentarer.. så kan det vara (:D

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!