24 apr. 2011

Sådder gror o mera sol:)

Jisses vilket väder Sverige levererar, hoppas det håller i sig så man kan vara ute och gotta sig i flera månader. Strålande solsken och runt 18-19 grader i skuggan...i solen har det varit lika varmt som på sommaren, och alldeles stilla har det varit. Underbart att höra ljud från grannarna runtom. De grillar, fikar, barnen leker ute och det pågår ända tills de sena kvällstimmarna...så underbart.
Nu till de sådderna...nedan ser ni Blomman för dagen som växer som bara den. den har slingrat sig upp till tvättlinan i källaren och jag börjar bli lite orolig om det går att trassla ut dem, eller om jag ska toppa blommorna...hihi. Hur brukar ni göra på Blomman för dagen?, toppar ni dem?
 Ett hav av Lejongap...jisses va det har grott. Planterar ni verkligen dessa en o en? Tror nästan jag får ta en liten tuss i varje kruka när jag skolar om dem.
 Nemesian är lika små som Lejongapen, och här kommer jag absolut att ta små tussar när jag skolar om:)
 Zinnian är så ståtlig redan, de kommer att få en varsin kruka från start. Men nu var ju jag sååå duktig när vi flyttade att jag slängde 90% av alla krukor, så det känns lite B att gå och köpa igen, men men, jag har nog inget val.
 Glömde visa Rosenbönan som jag fick av gubbens moster när vi va där sist. Hon fick stora bönor av mig förra året och de sådde hon och jag fick en planta, men min gick av på nåt konstigt sätt, så i år fick jag en ny planta.
 Toppade den direkt och provar att rota skotten i vatten. Får väl se om jag lyckas.
Vad har ni läsare för erfarenheter av blommorna ovan? Vill gärna ha råd och tips:)
Ha en trevlig söndagkväll!//Helén

4 kommentarer:

 1. Attans vad det gror hos dig. Några råd har jag inte att komma med, här är man glad om det gror och när det gror.
  Ha det gott
  Kram Susanne

  Ps Mina "ludna sippor" jag fick av dig för ett par år sedan växer och blommar för fullt nu...är så fina Ds

  SvaraRadera
 2. Jasså du gillar att höra dina grannar, du? Jag är så tacksam över att bo på landet där det bara är fågelkvitter jag hör (o en o annan bil som kör förbi o sånt där). Grannar tycker jag är skönt att slippa=))).
  Rosenböna har jag haft nåt år. Ett år sådde jag plantor o satte sedan ut i rabatten. Då tog den sig riktigt dåligt. Året efter satte jag fröna direkt i jorden där jag ville ha dom o då växte dom som attan. Men i år har jag ingen alls. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Vad kul det är när det växer så bra. Har aldrig sått nån av de växterna förutom en sorts zinnia men den växte väldigt dåligt. Tror jag sådde den på friland.

  Ha det så bra.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Här växer det så att det knakar om det.
  Jo jag brukar toppa blomman för dagen, men man behöver ju inte göra det om man inte vill.
  Nej jag brukar inte ta en och en lejongap när jag skolar om utan jag tar en tuss, det brukar bli bra det med så kan man ev ta bort någon av det svagare vid ett senare tillfälle.
  Tack för dina omtänksamma hälsningar inne hos mig.
  Kramar:)

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!