6 juli 2011

Prins Gustafs Öga "Penny Black"

Idag blommar min första frösådda "Penny Black", fröerna är köpta från Lord Nelson. Hos Impecta heter denna blomma "Pennie Black". Den blir ca 15 cm hög och ska vara en fin martäckare, men jag har valt att sätta den i en lite större kruka på bordet.
En söt liten ettårig blomma som sägs ska vara så mörkt purpur att den nästan ser svart ut. Och i vissa vinklar och sken stämmer det. Runt om går en vit kant.


Kolla färgen, visst är den söt?
Glöm inte att ni kan klicka på bilderna för att få dem större:)

12 kommentarer:

 1. Den är både söt och har en fin färg.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. oj... jag tror jag blev kär nu:-)

  En så oerhört söööööt lite växt, jag älskar växter som ser sådär vänliga och kuddiga ut!
  Kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 3. Ja, den är supersöt :=)
  Har odlat den förr men inte i år.
  Fina bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. En trivselblomma.Färgen så fin.

  SvaraRadera
 5. Jättefin och bladen är det en härlig form på. Gillar verkligen ditt förra inlägg med alla alunrot. Mmmmm säger jag, fint.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej på dej! Blogresponse funkade bra, för nu har jag läst om hur du gjorde din tipsy pot! Tackar!Ska nog försöka själv någon dag, måste bara inhandla några krukor först...
  Ha en skön dag i trädgården! /Susanne

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Vill bara berätta att man kan ha mor& barn ute men tyvärr är den nog bara härdig i skåne...men försöka duger ju.....

  SvaraRadera
 8. Jag blev påmind om tipsy pots av Irene/Blomster häromdagen. Tillverkade en och skriver just ett inlägg om min. Blev nyfiken och började googla på tipsy pots och så hittade jag hit till dig! Roligt!

  Kram Anna vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker färg! Prins Gustafs öga verkar vara en bra ettåring, syrran har alltid så fina plantor som hon dragit upp, men jag har aldrig haft den.

  SvaraRadera
 10. Hej igen! Ett par dagar senare och min tipsy pot är på plats! Tog några gamla krukor från källaren och jag tycker egentligen att den blev för liten, men ibland måste man ju bara prova på en gång, genast! Din bild var så inspirerande!Nästa år ska det bli en rejälare sak. Har du sett/provat de hängande också?
  Hälsar Susanne

  SvaraRadera
 11. Hej! Har sått denna underbara lilla blomma och även omskolat den en bra bit ner i jorden, ändå är den så oerhört svag och gänglig längst ner, kanske ca 10-15cm hög är den nu. Känner du igen det, brukar den vara så i början? Dina såg ju så buskiga och fina ut. Kanske skulle man toppa dem redan nu? mvh Rebecka

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!