2 juli 2011

Utökat perennsortiment:) & nyinköpta krukor

Började den lediga helgen med en underbar sovmorron....efterlängtat värre. Finns inget underbarare än att slippa ställa väckarklockan. Efter dusch o frukost tog vi en tur till Hällefors. Vi kollade in lågprisbutiken "Billige Niklas" där jag kollade in några krukor som jag struntade i att köpa, då jag inte kunde bestämma mig vilken storlek jag ville ha samt hur många.
Sen åkte vi till gubbens moster o hennes man. Vi blev bjudna på mat och jag ångrade som vanligt att jag inte köpte några krukor....när de var sååå fina o till bra pris. Efter maten gick vi en trädgårdsrunda för att se om jag ville ha med mig några perernner hem. Innan vi flyttade från huset till nuvarande radhus så bytte vi ofta perenner och när jag sådde så var de först ut att få några exemplar av varje. När vi väl flyttade från huset 2009 så flyttade jag bara med mig perenner som ingen av oss hade och det ångrar jag inte idag, då jag bara kan peka på vilka jag vill ha så gräver Lennart upp en bit av plantorna:)
De jag bestämde mig för idag var Toppklocka, som jag sådde 2009, Vitpytta, och Strålrudbeckia som de fick av mig för många år sedan.
 Sen tiggde jag till mig några plantor till. En Nejlika i en fin mörkrosa färg samt en vit och rosa Löjtnantshjärta:)
 Under tiden jag o Lennart grävde lite perenner så skjutsade gubben min sina kusinbarn. Jag anade ingenting, men fick se när vi kom hem att det låg 3 stycken krukor samt en stooor koppkruka med fat i bagaget. Gubben min hade åkt förbi "Billige Niklas" när han skjutsade kusinbarnen o köpt de krukor jag ville ha:) Snacka om surprise...han vet vad han gör. Visst är de snygga? De pryder nu mitt köksfönster!
 Sen fastnade han för denna otroligt stora kopp med fat. Han trodde först att det var en tekopp för såna som han som dricker en liter kaffe eller te itaget...hihi, men tji fick han när det var ett litet hål i botten på koppen och ett fat till...alltså en passande blomkruka till:) Denna kopp rymmer 2,3 liter:) Visst är den supersnygg? Vänta bara tills jag bestämt mig för vad jag ska ha för blommor i den, för den ska osså få pryda köket...närmare bestämt på köksbordet.
Ha en fortsatt trevlig lördag!

6 kommentarer:

 1. Vad skönt att ha kvar sitt gamla sortiment när man flyttat (:D Jag släpade med mej över 30 pallkragar m delade perenner när jag flyttade till mitt hus, gisses, trodde aldrig ryggen skulle bli riktig igen! Verkligen ursnygga krukor (och tekopp), vilken snäll gubbe! (:D Jag tror också att det blir snyggt med mörklila toppklockor bredvid smörbollen (:D
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Kaffekoppen passar perfekt till de andra krukorna. Jag hade inte heller kunnat motstå så fina krukor i butiken.
  Fina växter du fick med dig hem.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder!! Och vilka superfina krukor!!!! Snäll make som köper det han vet du vill ha och överraskar dig med det!!! Var rädd om honom :))

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Ursnygga krukor!
  Kram Majsan

  SvaraRadera
 5. Så bra att kunna återvända och få lite växter med hem igen.och krukorna var ju superfina.Koppen är så läcker.

  SvaraRadera
 6. Wow vilka krukor. Vad snällt att åka och köpa dem . Jag är också sådär. Tittar och tittar och sen köper jag inget och sen ångrar jag mig. Herre Gud hur det är:-))
  Billige Niclas var jag på vippen att åka till nu i helgen. Har tänkt det så länge. Blev jätte sugen precis nu.Men kom precis på att mannen åkte ju ut tidigt i morse och fiskade med sin pappa.Får bli en annan helg.

  Vilka fina perenner du fick och extra kul förstår jag när du sått en hel del själv.

  Kram

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!