21 juli 2011

Rysk Martorn Eryngium Planum Blaukappe

Denna underbara Martorn köpte jag på Rolands Plantskola när jag var där hösten 2008 med trädgårdsföreningen. Här ser ni den upprättväxande 80 cm höga ståtligheten innan knopparna i den stora  "flocken" visar sin rätta färg. 
 Och ju mer dagarna går så blir fler och fler blommor blå....eller stålblå kanske är den rätta färgen....hmmm, lite svårt att avgöra.
 Tycker att både färgen och formen är enastående, t.o.m bladen och stjälkarna blir stålblå. Vill gärna gå och pilla på de små små bollarna och även bladen, för trots att både blommorna och bladen ser vassa ut så är de inte det:)
Om jag ska vara riktigt ärlig så trodde jag inte att jag skulle få se denna blomma iår, eftersom jag flyttade den precis när den stålblå färgen var på G, men hihi.....jag vattnade den o pysslade om den, så den vågade inget annat än att visa sin bästa sida:)
Kram på er!

8 kommentarer:

 1. Väldigt snyggt med olika martorn.. På det ena stället i söndags ( Lands Öppna trädgård ) hade de många olika sorter.Blev riktigt förtjust i dem där. Fick små plantor av alpmartorn på en träff med trädgårdsföreningen för två år sen men en planta finns kvar och den växer väldigt dåligt. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken tur eller snarare skicklighet att den blev så fin trots flytten.
  Jag gillar din lampkjol på bilden i högerkanten, har du själv gjort den?
  kram från mig

  SvaraRadera
 3. Den fin marton,just en sådan har jag oxå. Gillar den skarpt.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Har den oxå!Jeans blå el.stålblå brukar jag säga.Hur som helst är den jättefin!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Marton är så snyggt!! Den stålblå färgen och humlor brukar vara helt tokiga i dem. När jag kommer till de lite torrare och soliga delarna ska jag ha massor av dem!! Förstås har jag inte kunnat låta bli dem utan köpt två brokbladiga i år, hm, vill till att de kommer ner innan vintern bara (:D Ha det gott och tack för titten!

  SvaraRadera
 6. Så mycket vackra blommor det finns, måste skriva upp alla tips...
  Det kan bli en del vackra blommor nästa år.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Ja Marton är en skönhet håller med den blå färgen är ja helt ljuvlig. Dessutom är dom tåliga tål dålig gödsling torka ,,men att de är goa att ta på måste jag känna jag trodde de stacks.

  TAck för kommentar hos mig de två damerna på gunga kostar 700 kr styck, så är du intresserad så ta en tur förbi mig,,du bor lite längre upp men du kanske ska svänga söderöver någon gång.
  Annars får jag väl packa väl vid skickning.
  ha gott kram Monica

  SvaraRadera
 8. Den är snygg på sitt vis//Britt

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!