22 sep. 2011

Höstens soliga dagar

Tack snälla ni för era uppmuntande kommentarer igår. De värmer oerhört i detta kaos! Igår var jag på återbesök och vad tror ni händer när de lossar på tejpen...jo...det flöödar ut vätska och blod ur höger bröst. Emellan två stygn så kommer allt ut som varit in tejpat en vecka. Så det var första bakslaget.....10 dagar till med antibiotika och byte av kompress morron o kväll en vecka framöver. Tyckte det hade spänt lite i det bröstet och det kändes lite tokigt när jag reste mig upp, men jag tänkte att det berodde på att de varit inne två gånger i det bröstet. Sen sa läkaren igår att jag hade haft en blödning...snacka om att jag har varit vimsig och inte uppfattat det. Bakslag nr två var att jag fick tillbaka läkarutlåtandet från FK. De undrar varför jag inte kan söka ny praktikplats direkt efter operationen:) Visst är de roliga?! NOT! Med utmattningssyndrom och kronisk värk i hela vänsteridan i grunden, sen 2 narkoser, 2 operationer, svimning, dåligt hb, blodtransfusioner, värk, trötthet, vatten/blodsamling o 10 dagar till med antibiotika borde man väl kanske inte redan nu gå ut o knacka dörr hos en blivande arbetsgivare...eller? Jag gör så gott jag kan, kollar dagligen på olika företag på nätet o kollar upp lite om dem o så, det är nog det jag är redo för just nu. Jag äter o vilar o går korta promenader, vilar igen osv. Vill ju återhämta mig ordentligt och vara säker på att jag läker ordentligt och att det slutar sippra o att det inte tillkommer nån infektion eller dyl. Puh!
Näää, nog om det! Här skiner solen från klarblå himmel. Jag ska snart äta lite mellis sen ge mig ut på en kort promenad. Frisk luft är ju absolut inte farligt och tur är väl det.
Min mamma har två underbar blommor i stitt köksfönster. Bilden nedan. Vet någon vad det är för något? De växer så det knakar o är oerhört fina. Morsan tror att det är en uteblomma, men jag är inte så säker. Vore kul om nån vet:)
 Eftersom jag inte har något växthus så tog jag in alla tomater innan operationen. Det har ätits solmogna tomater var o varannan dag, och nu är det bara ett 30 tal pärontomater kvar. De står i en stor glasbägare i köksfönstret och de är sååå goda. Men detta är de sista...så nu känns det lite vemodigt. Ett år kvar tills nästa skörd...ett år, det är lång tid igen!
Med dessa supergoda tomater o dessa små fina porslinshjärtan önskar jag er alla en underbar fredag! Kram

7 kommentarer:

 1. Ja du det där låter inte så kul Fk, sårvätska och allt annat elände.är så glad att jag är pensionär nu så jag slipper bråka med f-kassan.Hade säkert inte fått sjukpenning trots att jag tagit bort hela bröstet.Var ju på återbesök och läkaren tittade på såret och sa att där har du mycket vätska instängt vill du vi ska suga ut det.Ja tack sa jag och blev av med 2dl som låg och sprängde bakom såret.Annars var det mest goda nyheter.Hoppas du får det med snart och det önskar jag att du med får snart så du i lugn och ro kan söka en ny plats.Tröstekramar.

  SvaraRadera
 2. Men oj..detta hade jag missat! Hoppas att allt snart ordnar upp sig efter operationen!
  Ja du den där FK..man undrar ju hur dom tänker igentligen!!!
  Ja jag ska vara med i frökedjan! Man måste ju ha lite kul att se fram emot så här på hösten!
  Krya på dig nu!
  Kram!!!

  SvaraRadera
 3. ...man undrar ju vad det är för folk på FK, det kan ju för det första inte vara kvinnor som bestämmer - men det är det ju aldrig - sen kan dom ju inte vara insatta i sjukdomar precis och ovanpå det har dom säkert aldrig varit sjuka själva! Jag instämmer med Gunsan, det är skönt att man är pensionär......

  SvaraRadera
 4. Men oj vilka "turer" du haft & har!! Stackars Helen!! Må nu allt vända till det bättre för dig!! Och att FK fattar!!!!! Men det sista kanske är att begära lite för mycket?!?!...;-)

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det ordnar sig för dig, som tur är så har jag inte haft något att göra med FK...verkar helt otroligt att man kan säga så.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Tassa in och önskar dig en trevlig helg och hoppas det ordnar sig men FK.

  Kram susanne

  SvaraRadera
 7. Aj då, vilken otur, hoppas det läker sig fint nu när du blivit av med det som varit instängt. Ja ibland undrar man vad de på FK tänker med!! Å andra sidan skulle jag inte vilja ha deras jobb med de regler som gäller, hualigen.
  Nä, vila nu, mkt frisk luft och njut av det som är vackert. Krya på dej!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!