6 sep. 2011

Tallinweekend & tomater

I helgen var vi till Tallin med min syster o hennes gubbe. Båten var byggd 2009, så den var mycket fräsch, mycket pga att man inte får röka överallt längre o det gillar jag. En blandad kompott av bad, god mat, avkoppling, promenader, besök på kommandobryggan & shopping. Tallin var inte direkt vad jag hade tänkt mig. Stora kontraster mellan rikt o fattigt....svårt att förstå att vi lever på 2000 talet och det fortfarande är så fattigt i vissa kvarter för att i nästa överösas av stora stiliga varuhus med vakter och glänsande golv. Jag hade väntat mig fler o större marknader, men jag tror vi var på fel ställen för vi åkte nog bara 3 km från hamnen där första marknaden låg. Den andra marknaden stängde sista augusti så det var ett tomt torg...hihi.
Borta bra, men hemma BÄST! Har skördat alla tomater o en stoor glasskål är full av omogna tomater, frånsett en handfull gula goda pärontomater som mognat, men de blev snabbt uppätna:)

 Idag blir det en innedag.....det har regnat hela natten och regnar fortfarande. Det positiva är väl att svampen växer sig stora i skogen så jag kan plocka dem sen:)
Ha det underbarast!

7 kommentarer:

 1. Suck ja nu får man plocka in de sista tomaterna och städa ur växthuset.Käns inte bra.

  SvaraRadera
 2. Visst är kontrastern mellan rikt och fattigt ganska stor i Tallin men jag tycker ändå det är en fin stad. Dottern och jag besökte Tallin förra året och jag kan tänka mig att åka dit igen.
  Ett riktigt höstväder är det idag och skönt att vara inne och pyssla.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Man skulle vilja smaka dom fina tomaterna! Önskar ibland att jag var en svampplockare men har aldrig plockat svamp...men när man hör andra som plockar och sen lagar goda rätter med svampen så blir man lite avis.
  ha de gott/Mia

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig, kul att resa men skönt att komma hem...

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Håller med, borta bra men hemma BÄST! De där gula pärontomaterna har jag också - riktigt goda! Men så snygg och rolig header du har fixat - den är väl ganska ny?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. ja nu är det dags att städa ut växthuset känns det som. lite trist för jag vill fortfarande ha sommar:)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Tallin besökte vi för några år sen och visst förändras både livet och miljön också där.
  Men...Gamla stan var ju fin!
  Mmm...läckert med alla tomaterna!
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!