9 feb. 2012

S som i sådder:)

Idag kom fler fröer i jorden, 9 olika perenner och 1 annuell. De som såddes idag var:
Polarblågull "Bilbo", Polemonium boreale
Backnejlika "Arctic Fire", Dianthus deltoides
Röd Solhatt "Dreamcoat", Echinacea purpurea
Purpurlysing, Lysimachia atropurpurea
Akleja "Tower Light Blue", Aquilegua vulgaris
Axveronika, Veronica spicata
Våningsviva, Primula chungensis
Våningsviva, Primula pulverulenta
Våningsviva okänd rosa
Påfågelblomster blandade Gazania

7 av dem kommer att stå inne o gotta till sig ett par dygn för att sedan ställas ut under snön för stratifiering. Resten ska gro inne har jag bestämt:) Vet inte om jag är ute lite väl tidigt med Påfågelblomster, men det märks.
Vill ju egentligen vänta till mars-april för att så ettåringarna, men har sååå svårt att hålla mig. Och det kan vara lite roligt att ta lite i taget så att inte alla sådder gror samtidigt, för då blir det så jobbigt att skola om dem sen.
Nu ska jag lägga en halvtimme på att läsa igenom era bloggar, känner att jag kommit efter lite de sista dagarna.

12 kommentarer:

 1. Härligt med sådder:)Hoppas det gror som bara den för dig!
  Ha en alldeles underbar torsdag!!

  SvaraRadera
 2. SÅ mycket du har sått. Nu börjar det klia i fingrarna på mig också. Men jag har varit sjuk en vecka nu och inte orkat göra någonting, men nästa vecka måste jag sätta igång.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Polarblågull grodde nyss för mig inne. Men visst är det bra att sätta ut dem under snön då slipper man ha de inne. Har aklejruta i kylskåpet. Brukar du sätta ut dem under snön?
  Fin blogg du har.
  Ha de gott.
  lilian

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig : ) Man borde nog ha lite bättre tålamod och vänta lite längre innan man sår..Det blir lätt trångt om plats före utplanteringen sen!
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Beundrar dig som kan hålla liv på så många sådder. Själv tog jag in alla mina dahlior i förrådet där jag tidigare hade mina sådder - och upptäckte till min otroliga förskräckelse att det varit -23 ute en natt (extremt kallt för att vara här)och då -2,7 i förrådet. Så nu är ju dom - också - döda förmodligen! Trots att dom varit inlindade i tidningspapper!!

  SvaraRadera
 6. Himmel og hav.....hvor lyder det godt Helén.....det bliver en god sommer hos dig med alle de planter ;=)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 7. Kikar in och önskar dig en trevlig helg
  Kram susanne

  SvaraRadera
 8. Har varit här och läst ikapp. Gillade din pärm med fröpåseordningen! Jag har gamla plastark med fotofickor som jag stoppar de tomma fröpåsarna i, för att hålla reda på vad jag prövat och hur det gick, men inte tänkt på att ha också fröer på det viset. Lycka till med det sådda:)

  SvaraRadera
 9. Din stackare - sjuk igen.... visst är det trist! Har märkt det på jobbet, att ha personen en gång fått ett virus, så är de känsligare för nästa virus som sveper förbi. Jag har - peppar, peppar, - klarat mig hitills och är glad för det.

  Jisses vad du är flitig med sådderna! Jag har i alla fall köpt såjord :) Men har inte tänkt så, så mycket nu då vi skall resa bort och har svårt att fixa passningen, men när vi kommer hem, då så!
  Ha det gott och krya på dig, kram ♥

  SvaraRadera
 10. Hei..
  Du er godt igang med våren , jeg har fått noen frø i jorden jeg også og jeg gleder meg til å se de grønne små spirene.

  Ha en super søndag og klem fra Marit.

  SvaraRadera
 11. Jag blir riktigt sugen på att så. har beställt lite förer och på tisdag skall vi ha en liten träff några vänner och titta igenom fröerna och byta lite det skall bli kul//Britt

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Det är så kul att läsa om allas frösådder nu när man längtar som mest till vår och värme. Samtidigt så kan man fiska upp något litet tips nybörjare som man är till skillnad mot dig Helén. Trevlig helg!
  /Lena

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!