6 feb. 2012

Sådder- har storleken någon betydelse?

hej allesammans! Har varit lite off den sista veckan då Hanna haft öroninflammation och jag halsfluss. Fick antibiotika i lördags och det är skönt att medicinen gör det den ska, för redan idag känner jag mig bättre. 

I brevlådan kommer kuvert efter kuvert med mer fröer som jag bytt till mig av bloggvänner och FB vänner. På FB finns ju olika blomgrupper som man kan gå med i och där kan man byta fröer, plantor, ideér och få inspiration:)

Visst är det kul att se att sådderna tagit fart och att groddarna växer. Men det är ju nu de måste ha ljus minst 12h/dygn, annars kommer de dra iväg och växa på höjden och bli rangliga och ljusa o glåmiga i färgen, och det vill jag ju absolut inte. Helst ska de stå svalt också, men har man inget svalt utrymme så går det lika bra i rumstemperatur, ljuset är A & O. Det optimala är ju svalt och ljus, men jag har lyckats superbra med ljust i rumstemperatur...tro mig!

Kraftiga ståtliga plantor vill iallafall jag ha, som håller för vind och regn framöver, så för mig har absolut inte storleken någon betydelse...iallafall inte just nu:)

Under mitt lilla lilla lysrör i källaren står nu de få sådder jag hunnit med att så inomhus. Alla har grott utan Millionbells, som jag inte tror kommer att gro pga för gamla fröer, men jag kunde inte låta bli att testa när jag hittade den gamla fröpåsen:)
Den gula paprikan har kommit en bit påväg, hela 5 cm ovanför jordytan. 2 frön av 4 har grott. 
 Chokladpepparn är lite högre, och jag hoppas de knubbar till sig lite nu istället för att ränna iväg på höjden. 4 frön av 4 grodde. Skulle nog vara dags för en omskolning, men eftersom jag sår i blomjord direkt så finns det näring så det räcker ett tag till och de står inte trångt ännu, så omskolningen får vänta.
 Chili Orange Wonder är nu hela 2 cm hög. 2 av 3 frön grodde:)
 I Petuniaskogen är det trångt, hehe. Hela 2 cm höga har de blivit. 
Ni kan läsa mer om mina frösådder om ni klickar på "Frösådder2012" i vänsterspalten eller klickar här: http://helenstradgardsplatt.blogspot.com/p/frosadder-2012.html

Nu är det dags för en liten sovstund. Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Ja det där känner jag igen.Det växer som bara den även hos mig.jag har ju bra temp i källaren omkring 15-16 grader och så lysrör.Perfekt.Kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul att läsa om dina sådder :-))Kul att pröva gamla fröer också. Kan ju gå bra. Kram

  SvaraRadera
 3. Så roligt med sådderna ;) från frö till planta! spännande.. ha en fin vecka!kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Härligt! Hos mig har bara ageratum börjat gro, men det är ju mindre än en vecka sen jag sådde, så jag får väl ha lite tålamod antar jag:-) /Anette

  SvaraRadera
 5. var inne och kollade in dina sådder, gillar drakblomman för den har MIN blå färg som jag vill ha i min blå rabatt..skulle du få många plantor av den så köper jag gärna någon av dig.
  kram Mia

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!