4 mars 2012

Projekt symaskins/blombord klart med underbara vårblomster

Vilken dag. Solen skiner från en klarblå himmel och jag o gubben är precis hemkomna efter en långpromenad. Vindarna är fortfarande kalla, men med mössa och vantar på så är det ok.
I förmiddags åkte jag till handelsträdgården här i stan...den som jag arbetstränade på för nåt år sedan. De tar hem både Violer och Penseer som är höstodlade och uppdrivna i kallväxthus och tål ner till -8 - -9 grader, och det är ju passande eftersom det bara är i början av mars:) 
Två olika sorters Violer blev det. En enfärgad lila samt en lilavit...sååå söta.
 Det var svårt att välja Penseér, de finns ju i alla världens färger och innan jag åkte dit så skulle jag bara köpa vita blommor, men jag ändrade mig på plats så det blev blåvitt tema idag.
De hade kvar Pärlhyacinter från i höstas som jag köpte ett storpack för halva priset. Perfekt att peta ner i krukorna mellan Violerna och Penseérna. Hälften lade jag undan tills jag kan peta ner dem i rabatterna. Tittar ni noga på lökarna så ser ni att nästan alla har fått lökbabysar, och det är ju perfekt...ju fler desto bättre.
 Sen var det bara att sätta igång med planteringen. Letade fram lite zinkkrukor och hönsnätsklockan som jag gjorde igår kväll. 
Murgrönan som jag hade sedan föra året, vit vårlilja och några Penseér åkte ner i hålet på bordet. Några krukor fick plats bredvid och den största krukan under på pedalen. 
  Så här blev resultatet av mitt lilla projekt...så nöjd:)
Ha en underbar söndag!

13 kommentarer:

  1. Så jätte fint du har gjort. Blir bra sugen...Jag blev besviken igår när jag åkte iväg till plantagen en snabbis när jag ändå var i Örebro på kattutställningen. Och de hade jätte dåligt...Är det den handelsträdgården på vänster sida mor Degerfors du har handlat . Är intresserad eftersom de odlar själv.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Å så fint det blev.Har inte sett några violer i butiken här ännu.Får nog åka in till Nyköping om jag ska få tag på det.Kram

    SvaraRadera
  3. Så fint du gjort, skall besöka den handelsträdgården till veckan, vill oxå ha penseér nu.
    Kram susanne

    SvaraRadera
  4. Fin fint projekt du har gjort, underbara färger. Har inte heller sett några Violer i butiken ännu men det kommer väl snart.
    Cilla

    SvaraRadera
  5. Tack för svaret. Har nu kikat på google och vet i vilken del av Karlskoga det ligger. Kram

    SvaraRadera
  6. Så fint det blev på ditt symaskinsbord! Gillar klockan av hönsnät :-)
    Härligt med violer, de är så söta. Själv har jag bara köpt tet-a-tet än så länge men om jag känner mig själv rätt så får nog några violer eller penséer följa med hem nu i veckan.
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  7. Så fint du har gjort! Det kliar i mina fingrar... snart, snart ska jag nog komma mig för och kanske få lite tid till det som finns i mitt huvud ;). Härliga tider framför oss! Ha det gott //Marie

    SvaraRadera
  8. Det blev ju jätte fint med symaskinsbordet! kom hem med en kasse från blomsterland ;) det är så roligt med blommor!kram Jessica

    SvaraRadera
  9. Underbart med vårplantering. aAn blir så lycklig över de första penseerna.
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Tack för dina trevliga kommentarer hos mig.
    Har du haft krångel med din blogg? Jag la in din blogg som favorit i februari men när jag sedan klicka på den igen så stod de att bloggen tagits bort!
    Nu när jag åter har hittat hit är i alla fall jag nöjd igen...
    Härliga planteringar du gjort.
    Jag gillar din hönsnätsklocka skarpt!
    Vi ses

    SvaraRadera
  11. Så fint det blev, ditt lilla projekt...

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  12. Det är som hade de små ansikten som tittar lite undrandes på en, penséerna. Så söta! Och ditt stilleben på symaskinen, härligt! Ett riktigt vårarrangemang, minsann.
    Roligt att hitta till din blogg.
    Hej från Törnrosa

    SvaraRadera
  13. Blev jättefint! jag vill också ha ett sånt fint bord!!
    och ditt björkhjärta är också jättefint, ska nog också ge mig ut på en hemlig tur och fixa lite grenar tror jag(men tala inte om det för nån...hihi!!)

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!