22 maj 2012

Spöken + lite smått o gott

Har ni oxå massa spöken i era trädgårdar?? Hihi...det har jag:) Igår planterade jag ut de flesta av mina sådda plantor i rabatter, krukor och blomlådor. Jag tog en stoor chansning eftersom jag inte avhärdat dem en enda dag. Men jag avskyr att bära in & ut en massa brickor o brätten så jag får ta den smällen....Vad vore blomsterlivet utan fiberduk!
 Symaskinsbordet har jag placerat om....fick ju inte plats på vår lilla uteplats med det, för där jag hade symaskinsbordet innan, där står alla Chiliplantor nu, och sen ska tomatplantorna stå där. Gubben min vill att vi införskaffar några trädgårdsplattor att ställa symaskinsbordet på istället för att man ska flytta det varje gång man klipper gräset.....smart karl!
 På framsidan har några Tulpaner slagit ut....och det var ju inte en dag för tidigt, men iofs är det bra att de blommar såhär sent för nu kan jag sitta på trappen och njuta av dem:)
 Härliga hjärtan, de kan man inte få nog av. Kul oxå att denna planta har växt till sig. Kan tänka mig att om nåt år så är den stor nog för att översållas med små härliga hjärtan.
 Rosa eller vita hjärtan spelar inte så stor roll.
 En bild på den lilla rabatten på framsidan. Det sitter lite för många plantor där, men jag kunde ändå inte låta bli att sätta några ettåriga Vallmo där:)
 Min lilla nya rabatt på vår plätt. Jisses vad det växer. Mellan perennerna har jag petat ner Rosenskäror, Sommarrudbeckior och Mexikohattar, det kommer bli en salig blandning om de överlever:)

12 kommentarer:

 1. Så där har jag med gjort .Plockat ut alla växter och svept odlingsväv runt så inte bladen bränns sönder.nu får dom stå så någon vecka sedan åker väven av.MVH

  SvaraRadera
 2. Härligt med löjnadshjärtat i både rosa och vitt//Britt

  SvaraRadera
 3. Inga spöken här men jag känner allt för väl igen problemet med symaskinsbordet... Jag har mitt på stengången vid ingången just nu men allra helst skulle jag vilja ställa det under äppelträdet. Det var bara det där med gräsklippningen...
  Vad härligt det blommar hos dig förresten. Mitt vita löjtnantshjärta vill inte blomma efter en spontan flytt för några veckor sedan men det rosa är dragas vackrare så jag klagar inte... ;)
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Har inga spöken, jag chansar på att det inte blir några frostnätter mer nu.
  Mycket fint har du i trädgården.

  kram

  SvaraRadera
 5. Skulle vilja ha ett symaskinsbord att ha ute, det är så fint. Jag har ett, men det sitter en symaskin i det som är fullt användbar och syr väldigt fina sömmar, kan inte ta bort maskinen.
  Hittar kanske något på loppis eller auktion.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Ha ha, igår möttes jag av att mitt symaskinsbord stod mitt på trädgårdsgången. En fin vink från gräsklippargubben att han är trött på att flytta det! Plattor var ju ingen dum idé.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 7. Ha ha, så där ser det ut lite här och där, ledsnade och planterade ut nästan alla småplantor, i vårt tuplpanland bredvid hundgården (rådjuren vågar inte där....) så blev det en rund kupol, underlig sak enligt hundarna. Det blir säkert frost om man låter bli så bättre fega lite.
  Mvh Mia på Åland

  SvaraRadera
 8. Ja vad vore trädgårdslivet utan fiberväv. Och cementplattor. Jag älskar cementplattor. Särskilt de gamla med mörkgrå ton och gärna lite mossangripna här och var.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 9. Mina spöken har försvunnit då nätterna blivit varmare ; )
  Vackert symaskinsbord!
  /Cika

  SvaraRadera
 10. 'Spöken' behöver jag inte mer!(Prisade äro Vädergudarna), Vad fint ditt symaskinsbord blev./Anja

  SvaraRadera
 11. Fint med symaskinsbordet, säkert smart med plattor under så det slipper flyttas!
  Ha det gott!
  Margot

  SvaraRadera
 12. Det är ju för härligt nu, mycket på gång, hoppas vi slipper frosten bara. Symaskinsbordet var ju jättefint!
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!