6 apr. 2011

Pinocciotårta- sååå gott!

Igår hade vi ett litet försenat kalas för sonen som fyllt 14 år. Det var vi ju tvugna att fira med en suupergod tårta. Denna tårta bjöd barnens dagis på varje midsommar, så det är första gången jag gjort den själv:) Den är sååå underbart god och väldigt enkel att göra. Receptet hittar ni längst ner!

Smeten är utbredd på en plåt, och marängsmeten är på G att bredas över.

Att äggvia och socker kan bli så gott.

Färdiggräddad och alldeles krispig.


Mandarinklyftor att lägga emellan.


Färska jordgubbar från Spanien att garnera tårtan med.


Vispad grädde med vaniljsocker och massor med mandarinklyftor. Vispad grädde med vaniljsocker och massor med jordgubbar ovanpå.


Recept Pinoccihotårta

125 gr margarin

1 dl strösocker

3 äggulor

1 1/4 dl mjölk

1 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver


Marängen:

3 äggvitor

1 3/4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker



  • Klä en plåt med bakplåtspapper, eller en form, ca 20x30 cm


  • Rör margarin och socker pösigt


  • Blanda ner gulorna en i taget


  • Blanda bakpulver och mjöl


  • Häll mjöl och mjölk i smeten växelvis


  • Vispa vitorna i ny skål


  • Blanda försiktigt ner socker och vaniljsocker


  • Bred först ut smeten på bakplåtspappret och sedan marängen ovanpå


  • Grädda i 180 grader i ca 20 minuter


  • Låt kallna efter gräddning innan den delas i två lika stora delar


  • Bred grädde och bär över ena delen, lägg sedan andra delen ovanpå och bred grädde och bär över den också om så önskas


  • Pudra över florsocker

Några Tips! Jag gjorde två stycken bottnar i en stor ugnsplåt och då tog jag 3 gånger alla ingredienser. Räckte till ca 20 personer:) Gör ju inget att få lite över dagen efter...namnam. Man kan göra bottnarna dagen innan, bara täck dem med bakduk och låt dem stå i rumstemp. Man kan göra runda bottnar, bara att rita upp en stor cirkel på bakplåtspapper.


Ät & njut!

6 kommentarer:

  1. Den tårtan är god, har gjort den många gånger, men "min" heter herrgårdstårta...den har många olika namn men är lika god ändå! Grattis till 14-åringen!

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag har osså sett att man kallar den olika, men lika god för det;) //Helén

    SvaraRadera
  3. Ja, den är god den! Grattis till 14åringen.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Jaså, var det DEN tårtan! Den har jag ju ätit av många gånger, men inte visste jag att den hette så! Makens mormor gjorde alltid denna tårtan till kalas. /Anette

    SvaraRadera
  5. Wow vilken smarrig tårta den måste jag ta receptet på.
    Älskar maräng så den blir perfekt till midsommar.

    Tack för receptet.

    Ha det gott
    Gunilla

    SvaraRadera
  6. Tack! Denna tårta är helt underbar....godaste jag ätit, så den måste ni göra. Mvh Helén

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!