3 juli 2011

Blommor blommar för fullt

22,7 grader, molnigt, fuktig luft och varmt. Det är underbart nu, lite svårt att sova på natten o andas inomhus, men det går. Ska försöka att inte klaga, för det är sommar och ljust ute. Barfota utan strumpor o skor i det ljumna gräset...finns inget mer sommarlikt.
Med värmen kommer blommorna. Rosenbönorna som jag fick av gubbens moster i våras har växt till sig ordentligt och det knoppas och blommar rejält. Superhärliga blommor.
Strandveronikan "Schneeriesin" blommar så fint. En perenn som drar till sig humlor och fjärilar. 
 Dock har inte jag sett en ända fjäril än, men det kanske kommer:). Tycker de axliknande blomställningarna är ursöta.
 Alla mina "Blomman för dagen" frös nästan ihjäl när jag satte ut dem på försommaren. Men de flesta har repat sig och det är jag glad för, för vilka fina färger! Drömmer om en ampel full av dessa blommor, men nu blommar 3 st samtidigt och det är inte dumt:)
 Mina gurkplantor blommar för fullt. Ett 5 tal gurkor visar sig, men de är bara 2-3 cm än så länge. De har små taggar, så det blev inte vanlig slanggurka i år heller, fattar inte att jag alltid köper fel. Men när jag kollade häromdagen så märkte jag att i påsarna med vanliga slanggurkefröer ligger det bara 5 frön, och de andra gurksorterna ligger det massor med fröer. Så nästa år ska jag köpa fröpåsar med 5 fröer för en dyrare peng. Tomatplantorna blommar också, dock lite mindre än gurkplantorna, men massor av knopp syns:)
 Lobelian har växt till sig ordenligt. 2-3 plantor brändes till döds av solen i början av sommaren, de är ju sååå känsliga.
 Petunian "Prism Scarlet" är underbart röda och växer som aldrig förr. Superblommor som jag gillar i massor.
Nu kommer solen...eller är det molnen som blir tunnare och tunnare. Skitsamma, jag ska ut o njuta av sommaren. Njut ni osså!

8 kommentarer:

  1. Jag gillar också strandveronikan väldigt mycket. Har bara blå men vitt är ju så fint. Rosenböna måste jag så nån gång. Vilken jätte fin header du har gjort.

    Kramar

    SvaraRadera
  2. En härlig årstid. Håller med dig, vi får inte klaga på värmen i vintras var det så kallt, det är värmen vi väntat på.
    Det blommar så fint hos dig. Roligt att se hur mycket växter du får plats med på din lilla tomt.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jaha, då är det strandveronika jag har, vit, håller med om att den är fin.
    Den röda petunian är urläcker, gillar rött mer och mer både blommor och i inredning.
    Ha en fin kväll
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Oj då. Har du inga fjärilar än. Då måste det vara dom jag har för jag har såååå mycket fjärilar och jag skriker när dom kommer för nära. Igår hade jag tre inne i sovrummet. Hu så hemskt. Jag kan säga till dom att flyga till dej om du vill=)).
    //Kram Knatten

    SvaraRadera
  5. Jo, nog är det varmt och lite svårt att sova. Jag brukar ta en sval dusch/slänga mig i poolen en stund (har en sån där ovan mark nu på sommaren) strax innan läggdags, och då brukar det gå lättare...
    Inga fjärilar hos dig ännu, ja här finns det en och annan, jag tror det var en Blåvinge som jag lyckades fånga på bild, men är ej helt säker, är inte så där värst bra på sortnamnen när det gäller fjärilar..:o)
    Ha det gott i sommmarvärmen!

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Kul att du hittat in till mig!
    Vilken helt underbar header du har blev så glad när jag såg den :-)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  7. Det är konstigt, på vintern så klagar man på att det är kallt och längtar till sommaren. På sommaren så klagar en del över att det är varmt, när det egentligen är så underbart skönt. Det är ju bara vi nordbor som inte är vana vid värmen! Till dom senare tillhör gubben min så han köpte en begagnad AC som vi har i sovrummet - och den har vi verkligen haft glädje av eftersom jag håller med om att det är lite jobbigt med tropisk värme på nätterna!

    SvaraRadera
  8. kul med nya följare...välommen till mig!
    Följer självklart din blogg också!
    Ha en bra kväll
    Mia

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!