29 maj 2011

Nätnäva Philippe Vapelle

Tidigt i morse åkte vi till Karlstad för att heja på lilltjejens fotbollslag när de skulle spela 4 matcher i ett poolspel. Matcherna gick bra o Hanna´s lag ägde:) Solen sken stundvis och vi hann med en kort regnskur på en halv minut. Väl hemma i sol o blåst blev jag bjuden på morsdag middag:).....kebabtallrik med mild sås, samt att jag fick en peng som Hanna tyckte att jag kunde köpa en ny Bh för...haha
Efter en runda på min lilla plätt, samt efter upphängning av amplarna igen som stått under fiberduk, så var det dags för lite fotografering av dagens blommande Nätnäva "Philippe Vapelle".
Det jag vet om denna underbart fina Näva är att det är en hybrid av kaukasisk Näva och Nätnäva.
Bladen är grågröna med lite rundare flikighet än t.ex Brunnävan.
Har för mig att jag köpte denna på Tradera för många år sedan och det är andra gången jag får uppleva blomning:)
Blommorna är blålila med mörka ränder....sååå fin! Idag har de 2 första blommorna slagit ut, men det är massor av knopp, så fler bilder kommer när det är alldeles blålila i denna delen av rabatten.
Ha en fortsatt trevlig söndag & morsdag allesammans!

4 kommentarer:

 1. Du har absolut helt rätt när det gäller att man får testa lite nya växter när dom gamla dör - alltså inget ont som inte har något gott med sig!
  Men.....varför är det nästan alltid det som man är väldigt förtjust i som går ut!? Fast å andra sidan gillar jag ju allt i trädgården!!
  Var det en "fin pik" från Hanna som gjorde att hon valde vad du skulle köpa? *fniss*

  SvaraRadera
 2. Visst är den snygg! Försvann tyvärr för mej för något år sedan.. borde nog köpa en ny nu när du påminner mej (:D Grattis till väl investerade pengar! jag menar en näva delar ju sig och kan ges bort... men när en bh efter många år väl delar sig är det ingen som vill ha den.. (:D

  SvaraRadera
 3. Gillar nävor det finns så många fina sorter//Britt

  SvaraRadera
 4. Så vacker! Jag älskar nävor :)

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!