23 maj 2011

Utplantering av sommarblommor

Som sagt....igår var ju en helt underbar trädgårdsdag och jag hann faktiskt göra lite mer än bara en Tipsy Pot som jag visade igår:) Jag passade på att plantera 6 amplar fulla med Häng Petunior, Blomman för dagen och Murgrönsvindor.
 Petuniorna jag köpte för 5kr/st är i olika färger, bl.a denna vita med lila streck.
 I år har jag Blomman för dagen i amplarna vid uteplatsen, hoppas bara de överlever dagens blåst för de ser jätteledsna ut idag.
 Utanför altandörren planterade jag Svartöga som ska klättra på rundade växtstöd, Petunia i ena krukan och Murgrönsvinda i ampeln som jag krokade fast i ett hål i väggen:) Och jag kan berätta att även Svartöga ser väldigt ledsna ut idag:(
 På ena träväggen satte jag mina fina korgar med Murgrönsvindor i.
 I pallkragarna har allt grott o växt till sig så man ser vad som är vad.
 Och vad ser jag idag när jag kommer hem? Jo, att det varit katter i den ena pallkragen...morr. Hittade ingen kattskit som tur är, men va trist när jag tog bort fiberduken igår.
 Här ser ni min lilla plätt. Jag står i mitten av gräsmattan, så det är inte många kvadratmeter att klippa:)
 Och sen vänder jag på mig och tar ett kort på uteplatsen som är lite inbyggd med träväggar och markis.
Inser vad lycklig jag är som har en liten plätt där jag kan hålla på med det bästa som finns, dvs blommor och trädgårdsbestyr:) Får plats med en hel del perenner, pallkragar, krukor och dyl. Har ju faktiskt planer på att fixa till en liten damm, och drömmen vore ju att kunna ha ett liiitet växthus till vänster i bild...bortanför grillen:)
"Om du kan drömma det, kan du göra det"

7 kommentarer:

 1. Absolut...visst kommer du att hitta ett litet växthus. Mysig liten trädgård du har. Törs du hänga/sätta ut plantor redan...själv är jag lite rädd för frostnätter ännu men törs du så törs jag...sätter ut dem imorgon ;-)
  Ha det gott
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint du planterat. Och i pallkragarna likaså. Ser jätte härligt ut. Murgrönsvindor måste jag googla på...Kram

  SvaraRadera
 3. Åh Helene vad mysigt du gjort!! Ibland önskar jag att min täppa var lika liten, min tomt känns som ett hav!!! Och inte har jag hunnit fröa något än heller, paniiiik!!!! Jättefina bilder!!

  Kraaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Så härligt med en egen liten täppa och fint blir det. Växthus drömmer jag också om, får se om det blir i år, det krävs ju lite underarbete också innan. Jättesöt petunia!
  Blomkärringen/Gullvivan

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint du planterat i dina blomurnor. Det kommer att blomma fint hela sommaren.

  Ja, inte är det roligt när katter och hundar går i det man nyss planterat, men vad gör man.

  Det är lite skillnad på storleken på din och min trädgård ser jag.Min tomt är på 3000 kvadratmeter.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. I have never seen white morning glory. It is so pretty!
  YOu have so many variety of flowers in your garden which makes me smile every time when I look at your new photos.

  SvaraRadera
 7. Härlig liten täppa och där får man plats med hur mycket som helst vi bodde på 300 kvadrat innan men då tog huset nåstan 200... fast passa dig för växter som sprider sig med långa utlöpare, kan ta över hela trädgården på mindre än 3 år.
  MB

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!