20 maj 2011

Växtmarknad i stan

Fredagen tillbringade vi hemma hela familjen + att vi bjöd hit syrran, hennes gubbe o yngste son på grillad fläskfilé med en massa tillbehör. Vi satt ute ganska länge trots de knappa 13 graderna som det var. Men man får passa på medan det är uppehåll och plusgrader:)
I morse steg jag upp med tuppen trots att jag sov fruktansvärt dåligt inatt. Ville inte missa den årliga växtmarknaden som började 9,00. Sagt och gjort, efter frullen gav jag mig iväg för att kolla in lite plantor. Det var inte lätt att se så mycket pga den hemska blåst som är så envis att vara kvar. Solen sken, men det märktes inte kan jag lova.
Fyndade häng Petunior för 5 kr/st. Hade ju lovat mig själv att inte så eller köpa några i år, för jag har tröttnat på dem, men kunde ju inte låta bli att köpa när de var så billiga:)
3 perenner fyndade jag osså. En blå Blågull, Franskt Kungsljus "Wedding Candles" och en Lungört "Ingrid".
 Lungört Pulmonaria rubra "Ingrid"- finns tydligen bara bland trädgårdsamatörer att hitta. Tror det var en stockholmare som korsade två olika och så namngav han resultatet till Ingrid efter sin fru.
Jättefina rosa färger, bladen är enfärgade och ljusa.
Summa summarum så gjorde jag av med en hundring...helt otroligt vad billigt:) Me like!

Ha en underbar trädgårdslördag!

6 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att kunna sitta ute och äta, längtar efter lite varmare väder - superhärligt! Fina foton på dina växter :) Kul att komma över lite billiga växter också :) Verkar som du haft en riktigt trevlig dag på marknaden!!!

  Kraaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. helen, how big is your garden? It seems like you have a very spacious place to plant all these lovely flowers. I wish I have that kind of place.
  Your place looks like a heaven to me!

  SvaraRadera
 3. Kul med växtmarknad. Jätte söt lungört.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Växtmarknad och vår hör ihop, dessutom en fyndkasse med hem ;)
  Så fint du fann!
  Ha en skön söndag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 5. Ja det var en massa fina fynd det och naturligtvis en växtmarknad jag missade.
  Ha en fin söndag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Vilka fantastiska priser och fina växter! Jag bara älskar "vanliga" växter med ovanliga blomfärger eller ovanliga blad.

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!