5 maj 2011

Solhatt

Man kanske skulle skaffa sig en Solhatt, eller ett par stycken:). Nu menar jag inte en sån som man har på huvudet, utan i rabatten! Echinacea purpurea är faktiskt några av mina favoriter. Många kallar dem fortfarande Rudbeckia, men för mig har den bara ett namn, dvs Solhatt!
Först ut är den vanligaste av dem alla...."Magnus".
Jag har 11 st olika, men har bara sett 7 av dem blomma eftersom vi flyttade mitt i blomningen för 1,5 år sedan. Givetvis flyttade jag med allesammans, och hoppas få se samtliga blomma till hösten.
 "Alba"
De jag visar på bilderna i detta inlägg är de som är i min ägo och som jag sett blomma.
 "Green Envy"
De flesta går i vitt, grönt och rosa.
 "Green Jewel"
Men de övriga som jag inte sett blomma heter Sunrice, Tomato sooup, Summer sky och Sundown. Den förstnämnda är gul, de andra går i orangeröda toner...sååå snyggt ju!
 "Kims mophead"
Visst är de superfina?!
"Kim´s knee high"
Har du någon Solhatt? Vilken då? Vilken är din favorit?
"Vintage wine!
Svårt att välja en av dem som favorit då alla är så fina. Åh, vad jag längtar till hösten...vill se alla blomma iegn och kanske jag ska köpa några fler....för jag har hittat åtminstone 7 till:) och de skulle ju osså passa bra i min samling av Solhattar!
Kram Helén

3 kommentarer:

 1. Jag som trodde att det var strålande solsken på gång...
  Solhattarna är fin och favoriten hos mig är Magnus och Alba iofs de enda jag har :-) Det är en riktigt fin samling du har.
  Ha det gott
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Solhattar är så fina . Tyvärr har jag ingen men jag har kikat på flera jag vill ha. Just nu i skrivande stund kommer jag inte ihåg vad de heter men en är dubbel.

  Kul att se dina.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är de fina! Är din "Kim´s knee high"
  som det låter, lite lägre? Jättefin! får jag hålla ögonen efter.

  Jag har som du Magnus och Alba och två som jag också verkligen gillar 'Ruby Giant' (den har klarat sig i flera år) och 'Hot Summer' som börjar i orange röd och slutar i tomatröd när blomman börjar bli lite äldre (kom upp även i år)
  Skulle vilja ha 'Coconut Lime' kanske i år.. och vilka fjärilsmagneter de är, extra fin utsmyckning (:D

  Ha det bra!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!