19 maj 2011

Omplantering i lä och blåsigt på min plätt

Solen har visat sig hela dagen, men ack så blåsigt det varit. Inte ens på min lilla plätt var det lugnt, även om det ser ut att vara en plats i lä. Visst skulle det vara fint med en liten liten trädgårdsdamm i mitten av gräsmattan, omgiven av blommor??!
På min lilla plätt är det grönare än grönast. bara ett par få perenner blommar, och den vita Rosenplistern  lyser upp jättefint bland all grönska.
Rosenfingerörten har fått beök av ett stort flygfä:). Det är faktiskt Hanna som köpt den stora flygaren och placerat den i Rosenfingerörten.
 Älskar den oranga färgen på blommorna.
Visst är den fin?
 Men det var inte sååå trevligt ute, kändes ju som huvudet skulle blåsa av. Kanske dags att investera i en segelbåt...hihi. Och som om man inte har nog med jobb ändå så var det ju lika bra att plantera om tomat, gurk och Solros plantorna.  
Jisses vad skitigt det blir när jag håller på med mina plantor. Såg ut som ett bombnedslag efter några minuter i köket. Iofs var det varmt och skönt och vindstilla, så det var bara att gilla läget:) Skolade även om Hannas Solrosor som hon sådde utanför Ica Maxi häromdagen i ett litet tält de hade ställt upp där.
Hade sparat en massa mjölktetra som jag förvarade bakom papperskorgen i skåpet. Varje gång vi öppnade skåpet så ramlade alltid något tetrapaket ut eller också åkte papperskorgen fram...mycket uppskattat av familjen:). Gjorde hål i botten på tetran, sänkte ner tomatplantorna till botten o fyllde på med jord, så nu ska de bli kraftiga och få ett stooort rotsystem:)
Gurkplantorna är ju lite känsliga om fossingarna så de fick vanliga krukor. Fixade iordning 12 tomatplantor och 4 gurkplantor som jag ska skänka bort till 4 st på min praktikplats imorgon. Hoppas de blir nöjda!
Nu ska jag ta och krypa ner i soffan under filten och kolla lite på tv´n innan det är läggdax. Ha det gott!

7 kommentarer:

 1. Ja fy vad det blåste idag! Härligt med omskolade plantor! Jag skulle behöva göra det också men har inte riktigt hittat orken ännu!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 2. Jag brukar stå i växthuset, ja inte med de första frösådderna på vintern, och sulla på med jorden. Det är skönt och man kan gå ifrån och sedan fortsätta där man började.

  SvaraRadera
 3. Tycker inte alls om 'denna hära' blåsten vi har haft nu i veckan, o igår höll jag på att göra katten platt när dörren for igen efter mig, Moses surade i flera timmar tyckte väl matte var riktigt elak.. suck tur det gick bra i alla fall. En liten damm skulle säkert göra sig fint där på din gröna plätt.. tycker jag =).. och plistern den med vita blommor var väldigt fin, har nog inte sett den förut utan bara den med gula blommor, såg förresten en på en annan blogg häromveckan den var rosa o fin.. Önskar dig en härlig helg med mindre blåst.. =)..

  SvaraRadera
 4. Ja vad det blåste igår, blev alldeles trött i huvudet.
  Visst skulle det vara fint med den damm där eller ett stort fågelbad med växter runt. Så fin häck du verkar ha runt din tomt.
  Dina kompisar måste ju bli jätte glada som får så fina plantor av dig. Ja vad man dräller när man planterar och fixar men det känns rätt skönt sedan när allt är om planterat och fint och man har stånkat runt med sopborste/dammsugare.
  Ha det gott:O)

  SvaraRadera
 5. Vilka uuunderbara bilder från din trädgård och växter! Blir så sugen att plantera lite jag med men ligger efter med det mesta just nu tyvärr... Får i alla fall lite inspiration från er andra, tack för det!

  Önskar dig en riktigt härlig fredag!

  Kraaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Is this where you live and your garden? what are nice house. It is so nice that you have such beautiful place....so nice and your plants are very sweet.

  SvaraRadera
 7. I am gettin curious about you. Do you own a garden shop? is that what you do for living?
  It is one of my dream ..

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!