31 maj 2011

Utplantering av fler perenner och ettåringar

I morse när jag cyklade till praktikplatsen så var det runt 13 grader. När jag tog en nypa luft vid halv elva tiden så slog värmen emot mig precis som när man kliver ur flygplanet nere vid medelhavet...så varmt! Solen gassade och det var underbart.
Väl hemma och efter 1,5 timmes sömn och lite mat i magen så planterade jag ut lite fler blommor, så svårt att hålla sig nu.
Under fiberduken sitter 3 plantor av Rosenböna. Ska bli intressant att se om de klarar sig och om de blommar och ger mig superfina skidor med stora dekorativa bönor till hösten:) 
 3 plantor av Rödmalvan Zebrina fick osså sina platser i rabatterna.
 Hannas 5 Solrosplantor hamnade i samma rabatt som Rödmalvorna, fast längst bak. Har ju ingen aning om det är höga eller låga Solrosor.
 I rabatterna längs med staketet och den lilla grinden ut så planterade jag de 10 Tagetesplantorna som jag fick av gubbens moster.
Och precis när jag var klar och hade vattnat ordentligt på mina nyplanterade alster så öppnade sig himlen och det kom åskskurar som var väldigt välkomna för det var så varmt ett tag så det var svårt att andas.
Fick förresten besked om att jag får vara kvar på samma plats och arbetsträna under perioden juni-augusti. Det känns jättebra då jag trivs som fisken i vattnet och jag är nu uppe på 4,75 timmar/dag:) Dutti ja:)
Ses! //Helén

5 kommentarer:

 1. Jag fegar ännu med utplanteringen, har allt i krukor ute som kan tas in men det ser faktiskt inte ut att bli några järnnätter i år.
  Måste kännas underbart att kunna vara kvar på ett ställe man trivs och det känns som om det blir bättre och bättre, grattis!
  Vilken bild med åsk/regnmolnen - jättebra!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. här uppe kan man inte plantera ut ettisar än. men lyckliga ni som kan göra det nu.Det ser ut som du har ett spöke i din trädgård:)
  ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt när man får ut alla sina växter, det är så mycket pyssel med dem. Men det är ju roligt också.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du får vara kvar! Skönt! Härligt att det funkar så bra! Grattis!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Mina fröplantor är ute sen ett par dagar och det ser lugnt ut vad gäller frost. Vi hade nog "järnnätterna" för ett par veckor sen då många växter tog stryk.
  Några Lidl, Netto, Plantagen osv. finns inte här på Gotland så för mig blir det nog att köpa "dyra" klematisplantor igen. Fast idag när jag rensade och kantskar under piedestalerna hittade jag ett litet ynkligt skott så en lever fortfarande!
  Fast jag har MASSOR av klematisar runt om i trädgården, så jag är ju inte tvungen att köpa fler att komplettera med - fast det är snyggt när det blommar på alla piedestalerna samtidigt.

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!