27 maj 2011

Insamling av fröer / Allium / Plantor

Hallå alla bloggläsare! Här har det varit lugnt på trädgårdsfronten och bloggandet ett par dagar då det varit blåsigt och regnigt samt att jag var har varit sååå trött så jag har vilat och sovit mycket. Men nu hoppas jag att solen kommer och piggar upp för sommarblommorna ser fortfarande lite ledsna ut i amplarna och krukorna.

Oftast brukar jag glömma att samla in fröer från de vårblommande blommorna, men i år var jag snabb att plocka av frökapslarna på Lungörten Polmonaria rubra Ingrid som jag köpte häromdagen.
 Även om det bara var några få fröer får man vara glad för det lilla:)
 Gillar ni Allium? det gör jag. Se så många knoppar! Detta är Allium schoenoprasum :)....alltså Gräslök, fniss.
 Gubbens moster kom med lite nya plantor igår. Några Surfinor och Busktagetes. Det gillas. Tagetesen blir som småbuskar och blommar kollosalt mycket med små guloranga blommor:)
Nu ska jag läsa ikapp era blogginlägg. Trevlig fredagkväll!

4 kommentarer:

 1. Ja det har varit usk-rusk väder här också, brrrr.. Men mellan varven har man kunnt springa ut och njuta av solen. Frö brukar jag också glömma bort helt, men är de mogna hos dej redan? Jag får ut och kolla här så jag inte missar. Ja, jag gillar allium fast jag har lite problem med bladen, framför allt de som vissnar ner innan den hinner blomma. Gräslök är väldigt fin när den blommar, funderade på att göra två rader och låta den inre blomma (eftersom gräslöken inte blir så fin efteråt)
  Ha en riktigt bra helg!

  SvaraRadera
 2. Nä, vädret har verkligen inte varit särskilt inspirerande en tid nu... (Lika bra... har jag tyckt... pga sinuiten!;-).... Men nu när den är borta så vill man ju ha mer "inspirerande" väder...)

  Här har en del Allium blommat över- andra är i full gång och några andra på väg.... A. är verkligen läckra växter!

  Vad duktig du är! Jag är helt värdelös på att komma ihåg att samla frö hos vårväxterna!!;-)

  SvaraRadera
 3. jag glömmer oftast bort också att plocka frön från tidig blommande växter, tack för du påminnde mig om det:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Det här med att samla fröer har aldrig varit något för mig när det är så lätt att köpa nya varje år...jag är för lat. Det vet jag att du inte är, du äör en baddare på att samla fröer av alla fina blommor du har.
  Ha en fin lördag
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!