14 maj 2011

Murgrönsvinda "Cameo Elegance"

Kollade till mina sådder efter middagsluren, och dra på trissor!!! Nånting lös upp bland alla gröna blad. Murgrönsvindan blommar, och vilken färg det är på blommorna! Så vackra!
 Fröerna till dessa underbara blommor bytte jag till mig i "fröbytarkedjan" som jag deltog i för tredje året i rad. Helt suuuperbra ju! Vem kunde ana att det skulle bli ett så himla bra resultat.
 Tror jag har minst 10 plantor och dem har jag planer på att sätta i amplarna på uteplatsen....blir perfekt med 3 i varje....åh, så jag längtar! Eller ska man sätta fler? Någon som har erfarenhet av just denna blomma?
 Plantorna va fulla av knoppar, jag bestämde mig snabbt för att toppa några av dem och nypa bort alla knoppar samt denna underbar blomma som blommat. Hoppas det gynnar blomningen lite senare:) Skotten satte jag i vatten och kanske kommer jag ha samma tur som med Rosenböneskotten...att de rotar sig.
Nu vankas det korsord i hammocken. Trevlig kväll!

12 kommentarer:

 1. Oj, så kul, redan blommor! Ja, den är verkligen jättefin! men det har inte blivit av att jag har sått än. Men nu blev jag ju inspirerad. Här är det lite gräs till att klippa på framsidan, sen lite rosenböna mm att plantera om.

  Haq en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Den var väldigt fin. Vad kul när det går så bra.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad du är modig:) Jag vet att jag också borde toppa lite plantor, men det är ju såååå svårt! Fast jag brukar toppa några och spara några..../Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig färg på din blomma. Välkommen som följare på min blogg. Känn dig riktigt hemma.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Vad fin det var! Så roligt när man blir överraskad av fin blomning! Den har jag inte sått någon gång!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 6. visst är det underbart med alla dessa byten av fröer. alltid får ma till sig nått nytt och spännnande:) Fin färg den har
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 7. Hello. I am coco. Found your blog this morning.
  YOur morning glory is so pretty. I am growing lots of them now but will take for a while till they are ready to bloom. I hope mine will be as pretty as yours.
  Beautiful pictures!

  SvaraRadera
 8. Vilken lycka. Jag förstår att du blev glad. Lycka till med fortsättningen.

  SvaraRadera
 9. Vilken fin färg den har!!!
  Susanne

  SvaraRadera
 10. Hej Helén!
  Läcker färg på blomman!
  Det är så kul då frösådderna börjar blomma :=)
  Kommer att bli fint i amplarna.
  önskar dig en riktigt härlig vecka!

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig idé med fröbytar kedja.
  Så läcker blomma och vilken fin färg, roligt att den verkar trivas så bra hemma hos dig. Kommer den att bli hög eller tror du det går bra att ha den i ampel. Nyfiken.
  Kramar:O)

  SvaraRadera
 12. jättefina bilder på lilla vindan.. har inte haft den själv så jag kan inte ge dig råd.. =).. men lycka till. ha det gott o så hoppas vi på värme nu..=)

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!