22 maj 2011

Tipsy Pot - trädgårdsdag

Vilket härligt väder vi har haft idag. Strålande solsken till att börja med och sedan varmare, mindre vindar och molnigt. Jag och Cappuchinokoppen har varit ute hela dagen och idag gjorde jag bl.a en "Tipsy Pot". Fick idén från en trädgårdstidning för många år sedan samt att jag såg på Blomster Irenes blogg att hon gjort en jättesnygg.
Sagt och gjort plockade jag ihop lite krukor som jag redan hade hemma samt en järnstång som man egentligen skall sätta upp konsoller i på väggen, men men....man tager vad man haver:) Hanna hjälpte mig att göra hål i botten på varje kruka.  
 Sedan slog jag gubben ner järnstången i marken, trädde på krukorna uppifrån med den största först i botten. Fyllde dem med jord.
 Hanna är drygt 130 cm lång, så min Tipsy Pot blev väl dryga 150 cm hög med alla krukor. Gubben slog vad med mig om att den inte kommer att stå så rakt upp, utan välta efter första regnet. Jag satte mig på tvären direkt....för jag vet att den håller:) Håll tummarna nu!
 Så idag blev även premiären för utplantering av diverse frösådda sommarblommor. I min Tipsy Pot planterade jag Nemesia, Prins Gustavs Öga, Svartöga och några Lejongap.
 Sen vattnade jag allt och snurrade runt lite fiberduk runt om för att skydda mot det starka solljuset och svala nätter. Nu hoppas jag verkligen inte att det blir så kallt så mina små plantor dööör, för då kommer jag att grina som en liten unge!
Visst ser det ut som ett litet spöke där i hörnet....hihi, men jag tar det säkra före det osäkra, men kommer även hålla koll på väderprognoserna.
Imorron kommer jag bjuda på fler bilder från dagens trädgårsdag.
Ha en fortsatt trevlig söndag!

9 kommentarer:

 1. Naturligtvis kommer den att klara både regn och blåst, dessutom kommer det att blomma supersnyggt där i sommar.
  Ha en fortsatt fin dag i det fina vädret.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Tror den kommer att stå pall för både regn och blåst//Britt

  SvaraRadera
 3. Vilken kul idé! Jag kanske stjäl den jag också:-)
  /Anette

  SvaraRadera
 4. oh, how did you do that amazing thing?^^

  Helen, you always leave nice comments for me. I would like to write to you too. Can you leave your address in my blog commnet section. promise it will be confidential.

  Love,
  coco

  SvaraRadera
 5. Kul att du också gjort en Tipsy pot! Min har inte fått blommor änne men snart, snart så är det dags! Ja det är bästa att ta lite fiberduk...blommornas bästa vän :)
  Ha en fin dag! Kram!

  SvaraRadera
 6. Det där är en jätte häftig ide´. Som jag också är sugen på.

  Jätte jätte fint kommer det att bli när allt tagit sig.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Ja, det ser så himla kul ut med Tipsy Pot, lite trolleri helt enkelt (:D Hoppas vi får se den i blom, det kommer att bli jättefint!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 8. Vad du har skapat, riktigt mysigt. hoppas på bilder när den är i blom...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 9. Vilken störtskön idé! Spela roll om det ser ut som ett spöke, sen är det nog mödan värt eller hur?! Kul att se resultatet sen! Kram Lotta

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!