17 jan. 2012

Mera frö

Idag kom det ett brev på posten från en tjej som kontaktade mig via Odla.nu. Vi har bytt lite fröer och idag kom kuvertet från henne. Två olika Chili, Rävsvans, Luktärt och Tovsippa tror jag det var, (Anemone multifida). Så nu är det fortfarande bara jord som saknas. 

Har fått frågan om jag ska så alla sorter i år. Och det kommer jag inte att göra. Har ju ca 130 olika sorter, men jag ska försöka att hålla mig till sommarblommor och grönsaker. Kanske att jag sår någon perenn, men det är inte mitt mål. Har faktskt inte bestämt mig ännu vad jag ska så, men ska sätta mig ner o planera lite eller om jag tar lite efter hand. Har man en gång börjat att så, så är det himla svårt att begränsa sig. 

Förr om åren har jag sått massor av varje sort och gett bort till nära o kära o alla möjliga. Men i år ska jag försöka att så lite av varje och mestadels till mig själv:)
Lilltjejen är hemma idag med halsont, huvudvärk och krupphosta. Vi har spelat lite spel och hon spöade mig i både Yatzy och Barn geni...hihi. Väntar på att gubben ska komma hem från jobbet så jag kan ta mig en liten promenad.
Ha det gott därute!

3 kommentarer:

 1. Visst är det lite svårt att begränsa sig när det kommer till sådd.Då brukar den där tanken komma att den där måste jag ju ha och den som är så fin,ja så har man plötsligt sått massor.Kram

  SvaraRadera
 2. Det är så kul med fröer.....vilken passion vi har. Skönt med en promenad när man varit inne med sjuka barn.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, att sätta en gräns för hur många sorters frön man ska så är verkligen en dilemma. Oftast blir det alldeles för många :=) Svårt att sluta då man har kul.

  Önskar dig en Trevlig kväll!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!