18 jan. 2012

Orkidee vård

En av mina Orkideér har stått mörkt i en vrå många månader nu. Men jag har såå svårt för att slänga den. Trots sina russinlika blad, så ska jag försöka få liv i den igen. Men, nu är min fråga: längst upp på stänglarna där det blommade en gång så har det bildats två nya bladrosetter, vad gör jag med dem? Ska de klippas bort eller kommer blomningen igång ändå? 
Tacksam för hjälp:)
 Här ser ni den ena stängeln längst upp, med den lilla nya bladrosetten. Väldigt sött, men jag vill ju ha blommande Orkideér:)
 Sist men inte minst så bjussar jag på årets första semla. Den ligger nu i min ljumma mage och gör så jag mår lite illa. Den var sååå god, men så stor:) Ett måste är ljummen mjölk till:)
Glöm inte nya trädgårdsprogrammet på SVT2 ikväll!

6 kommentarer:

 1. Jag tror nog att de tar energi från moderplantan.
  Ta bort dom för de blir ju nya plantor Sser inga rötter?Annars brukar såna där små 'bebisar'ha det.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Hej Helén!
  Jag hittade ett tidningsurklipp där det står hur man gör med bladrosetterna. Får inte plats att skriva allt här. Hittar ingen mailadress till dig. Men om du mailar till mig. annelie61w@gmail.com så skickar jag informationen den vägen.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad kul med nya bladrosetter på orkidéerna! Jag har en hel del orkidéer, men har aldrig varit med om det här. Hoppas du lyckas rädda dem. Jag kan inte heller slänga växter, så jag förstår om du inte vill göra dig av med moderplantan. Fast ordkidéer brukar jag tycka klarar sig jättelänge på någon avskild plats utan särskilt mycket tillsyn, så du kanske har tur att den kommer igång igen. Jag håller tummarna! :-)
  /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Semla med ljummen mjölk... 'mumsfillibabba'
  Så ska semlor ätas :=)

  Ha en härlig torsdag!

  SvaraRadera
 5. Åh, tack för att du påminner! Trädgård på TV i januari!!! Drömmer jag??? Hoppas, hoppas det är något bra:)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. ja semla det måste vi ju bara ha, det blev kanelbullar idag men en sats släta får vi nog allt baka också.

  Min november kaktus blommar av bara den, överfull med blommor... den fick ingen vård alls (vi sänkte värmen rejällt, när vi nu var ivä gi 6 veckor) och den tackar med massa blommor!
  Måste nog åka bort varje vinter nu....hihihihi eller så bara sätta t den i förådet en stund, blir billigare så hihhih.
  /MB

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!