29 jan. 2012

Pärlhyacint + fler sådder

Kunde inte låta bli att köpa en kruka med Pärlhyacintlökar häromdagen, de är såå fina att ställa i en kruka på bordet. Dock så växer de snabbt och slår ut ganska fort i rumstemperatur, men det är bara att njuta så gott det går. När lökarna blommat över så förvarar jag dem i garaget tills det går att gräva ner dem i någon rabatt ute.
 Idag har jag sått några perennsorter som Dysterpenstemon, Drakblomma, Azur Riddarsporre, Klockviva, Stor Sandlilja och Slingerhjärta. Slingerhjärta vet jag inte om den ska stratifieras, men jag chansar. Sådderna får stå inne ett par dagar, för att sedan ställas ut och täckas med den lilla snö som finns i drygt en månad. Och beroende på plats om en månad så får de antingen komma in o gro, eller oxå får de fortsätta stå ute. 
Nu ska jag läsa era bloggar och uppdatera min frölista som ni hittar i vänster spalten. Hör gärna av er om ni vill byta. 
Kram Helén

5 kommentarer:

 1. Jag sådde slingerhjärta förra året o det blev en jättesöt sak när den väl orkade ta sej. Idag har jag sått utmaningar= Paradisbuske och Rödlönn!!! /Knatten

  SvaraRadera
 2. Perlehyacinterne er bare super smukke og et godt skridt mod forår når de kommer på hylderne ;0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 3. Så vansinnigt söta pärlhyacinterna var! det är nästan roligare att ha dom inne i en kruka, man ser dom ju mycket bättre då!!

  SvaraRadera
 4. Åh slingerhjärta har jag oxå haft nån gång minns jag :-)
  Pärlhyacinter har så fräsch doft tycker jag!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Sjuka hela högen mer eller midre inte kul, men skönt när man inte behöver vara sängliggande hela tiden. Vad duktig din 9 åring är, tänk att sy ett förkläde, jag kan knappt sy i en knapp.
  Min Lilly var så sugen på äppelkaka idag och gick och letade upp ett recept med fransk äppelkaka, till den skulle hon ha riven mandel... aldrig gjort det förr och hon snurrade kvarnen bak och fram och tappade hälften i golvet och satte fast locket på fel håll ååå.... massa mer MEN god blev den till slut.

  Duktig du är med frösådder och massa mer kommer det att bli läste jag, både här och på FB. jag ligger lite lågt med sådder i år men samlat massa frö ute. Kommer att så lite på den inglasade altanen så fort värmen tillåter det.

  Nu njuter jag av en kvast tuplaner och min mor köpte påskliljor i kruka till mig och skall som du sätta ner dem. Fast jag har märkt att den här minipåskliljan "tet etet" inte vill blomma om eller så göder jag dem för dåligt.

  /MB

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!