26 jan. 2012

Vinnarfröer:)

Jiiihaaa! När jag hämtade posten efter dagens arbetsdag så låg det där.....kuvertet från Odla med mina fröpåsar som jag vunnit. Åh, va kul det är med lite påfyllning i frölagret:)
 När jag läser på förpackningarna så visar det sig att den ena Rosenskäran ska försås men inte den andra för den ska sås direkt på växtplatsen. Nu vill ju jag så innan, för sår jag direkt ute i rabatterna så är grannarnas katter där o förstör eller oxå är jag där snabbt som bara den o rensar bort allt som jag tror är ogräs.
Ni som sår Rosenskäror....när börjar ni förså? 
Rosenskäran "Double Click Cranberries" är en nyhet för i år. Finns ju många olika "Double Click", men detta är nog den finaste:) Mörkt lila dubbla blommor som påminner lite grann om Vallmo. Färgen på bilderna jag sett är superfina så det ska bli intressant att se resultatet sen:)
Kram!

4 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Tillykke med gevinsten. Smukke farver.
  Håber du får et godt resultat.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 2. Gratulerar! Jag sådde mina rosenskäror i april förra året och Double Click var underbar. Har inte haft dessa blommor tidigare men nu är de ett måste!!!

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten//Britt

  SvaraRadera
 4. Jag undrade samma sak som du om rosenskärorna när jag fick mina frön. Konstigt att de rekommenderar på ena att man ska förkultivera och inte på den andra. Jag sådde vanlig enkel rosenskära första maj förra året och det funkade bra. Jag sådde några direkt ute lite senare också och det funkade också, men de var ganska mycket senare i blomningen och blev inte alls lika stora (var i för sig sämre läge de fick också). Så jag tror att jag ska förkultivera alla mina rosenskäror i år. Det blev ganska stora plantor också som var lätta att hantera. :-)
  Lycka till med frösådderna! Jag ser också fram emot att få se den dubbla rosenskäran. Den verkar vara helt underbar tycker jag. :-)

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!