8 juni 2011

BLÅ Lobelia, Funkia & Blågull

24,6 grader i skuggan, och förresten så har vi ingen sol, utan bara moln..hihi. Jag är sååå tung i huvudet och har såå ont i axlarna, pga av detta trevliga väder som aldrig bestämmer sig. Vore skönt om åskan brakade loss ordentligt istället för att det bara ska mullra lite i ett par minuter då och då. Ska väl igentligen inte klaga, det är ju varmt och uppehåll iallafall.
Jag kan ligga på gräset med kameran och fota lite smått o gott från alla håll o kanter. Gräset är mjukt och såå grönt, men något annat är blått.
Lobelian har börjat visa ett par små blommor i värmen. En trevlig ettåring som man kan fylla ut med lite varstans. Färgen är ljuvligt blå.
Blå Blågull....konstigt att jag säger så, men det är för att jag har vit Blågull osså:) Denna köpte jag nyligen på växtmarknad, och den skulle va blå så jag är såå nöjd. Färgen är himelskt blå.
 För några år sedan köpte jag en Funkia som heter "Daddy" på Rolands Plantskola, och när jag googlar på den så hittar jag ingen som heter just "Daddy" utan "Big Daddy", men den har större blad och större blommor. Dessa ljuvliga små klockliknande blommor är små och har små blad så jag kommer att kalla den för just "Daddy". Färgen är magiskt blå.
 
Njut en smula.......

2 kommentarer:

  1. Härliga blå skönheter!
    Uhm. Det har varit svettigt senaste dagarna. Men nu har vi fått åska och regn här nere hos oss. Och ska tydligen få det senare i överflöd den här helgen- och det är ju mindre gott... Tänk! Aldrig blir man nöjd!;-)

    SvaraRadera
  2. Hej Jag ska försöka ta fröer av Porslinsveronikan.Hör av mej senare i sommar i så fall.

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!