22 juni 2011

Liten trädgårdsrunda hos mig

Tänkte bjuda på en liten försommarvisning i min lilla lilla trädgård. När man kommer ut från vardagsrummet så har vi en ganska lagom uteplats med stenplattor och markis. Jag öppnar den lilla grinden och kollar till vänster där första rabatten börjar.
Här finns 2 olika Nävor, 5 olika Solhattar, 2 olika Martorn, Stormhatt, Rosenplister, 2 olika Klematis, Strandveronika Schneeriesin och Alunrot. I den blå krukan växer mina frösådda Rosenbönor.
 Vi tittar vidare på den långa rabatten längs med häcken. Här ser vi Trädgårdsiris, Aklejor, Rosenstav, Olika Malvor, Klematis, Brunnävor, Bolltistel mm.
 Utanför mitten av den långa rabatten har jag ett litet caféset, så om man önskar njuta lite mer av grönskan kan man sitta här o filosofera:) Bakom stolarna och bordet siitter det nån Martorn, Alunrot, Klematis, Praktbinka, Rosenstav mm.
 I slutet av den långa rabatten sitter det Silverax, Fingerborgsblomma, Höstaster, Praktbinka, Lungört, Rudbeckia, Solhatt mm. Sen viker rabatten av till höger, längsmed staketet, och där hittar vi Kinesisk Smörboll, Blå Bergvallmo, Fingerört, Gullstav, olika Klematis som klättrar på portalen.
 Till höger om portalen växer det Kinesisk Smörboll, Aklejor, Funkia, Klippstånds och Klematis som klättrar på portalen.
 En egengjord Tipsy Pot står som en solitär på en liten tom plätt, för att sedan följas av ett par pallkragar som är fyllda med ärtor, dill, morötter, persilja.
 Gräslök, sallad, salladslök, allt växer i en faslig fart.
Sen har vi en liten hörna där gräsklipparen och grillen står. Inte så vackert, men vad gör man inte för att få plats med allt:)
 Och till sist lilla rabatten utanför uteplatsen fast på andra sidan grinden. Här sitter alla mina Liljor, Irisar, Vintergröna, Penningblad, olika Solhattar, Biokovnäva, Riddarsporre och Vinranka. Har även planterat ett par tomatplantor och Solrosor här:) 
Ska försöka notera vad jag har för perenner och rita upp så jag har koll på de jag har, för till våren har jag planer på att så lite fler perenner och då ska jag satsa på små mängder fast flera sorter:)
Ha en skön kväll, imorron jobbar jag halvdag, sen är jag ledig och ska ha sovmornar i  dagar...underbart skönt. Hoppas solen o värmen kommer osså så vi får en riktigt skön midsommarhelg!

9 kommentarer:

 1. Inte dåligt vad du får plats med många olika och fina blommor på den plätten. Verkar vara en lagom stor trädgård (och fin) med en enorm blomsterprakt.
  Ha det gott och så hoppas vi på sol och värme till helgen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad där ryms!! Måste vara härligt att omslutas av alla dom fina växterna när man tar paus på någon av sittplatserna! Ha en skön midsommar i grönskan!

  SvaraRadera
 3. Tack för rundvandringen i din trädgård. Vad många olika växter du har. Din Tipsy Pot är jag lite avundsjuk, jag ska försöka göra en sån nästa vår.
  Nu önskar jag dig och din familj en trevlig midsommar.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Underbar rundvandring!
  Ett stort TACK för hjälpen idag så att även jag kan lägga kommentarer på din blogg igen =O)
  Kram Majsan

  SvaraRadera
 5. Tack för rundvandringen, vad mycket du får plats med i din trädgård, som är som du säger inte så stor. Jag vill minnas att du hade en väldigt stor trädgård där ni bodde förut, och att du tog med dig en del växter därifrån. Vad härligt att du fått till det på nya stället!
  Hoppas ni får en härlig midsommar!

  SvaraRadera
 6. Fullt med härligheter på en greppbar yta! Skönt att slippa klippa så mycket gräs kan jag tänka mig. Ha en fin midsommar! /Anette

  SvaraRadera
 7. Härligt att få följa med dig på en liten trädgårdsrunda! Det var många fina växter du fick rum med...härligt!
  Ha det bra nu! Kram!

  SvaraRadera
 8. Älskar att få se rundvandringar och kartor över trädgårdar. Visserligen är det jättefint med blombilder, men det är så spännande att få se helheten ibland också! Sen gillar jag verkligen den lite humoristiska och vackra "Tipsy Pot", kul när det blir lite personliga dekorationer!!
  TREVLIG MIDSOMMAR
  Susie

  SvaraRadera
 9. Hej! Så mycket som får plats i din trädgård. Imponerad över stativet med krukor på höjden och undrar lite hur det fungerar med bevattningen då krukorna lutar lite grann?
  Trevlig Midsommar! /Bea

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!