5 juni 2011

Underbar ledighet med soliga dagar

Visst levererar Sverige underbart väder! Och det är ju underbart att det slår in när jag är ledig i 5 dagar, som antagligen blir den enda ledigheten under hela sommaren för mig. Detta pga att jag blev inskriven i ALI och redan har en praktikplats att gå till. Skillnad från de som är inskrivna i ALI och inte har någon plats, de får ledigt när deras handläggare är på semester...puh, bara att gilla läget!!
 Som sagt, vädret är det inget fel på. Igår tog vi en liten tur och letade upp några tjärnar som Hanna fick meta i. Älskar att se flötet guppa upp och ner i vattnet, och Hanna älskar när det nappar.

 På första stället var det bara massa småfisk som smakade lite på masken, men ingen ville fastna på kroken så vi åkte vidare.
 Jag gick lös med kameran på några överblommade maskrosor, och visst är de fina?
 Vi åkte vidare på gamla skogsvägar och tittade oss omkring. Stannade till vid en ny plats och där hann inte ens masken sjunka ner i vattnet förrän första abborren nappade. Abborre efter abborre drog hon upp. Solen sken och det blåste lite från och till, men det är underbart att vara ute i naturen, lyssna på tystnaden och höra porlande vatten och vindens sus.
Nu ska jag lägga mig i hammocken och bara njuta av lediheten och värmen. Ha det gott!

3 kommentarer:

 1. Ja, visst är det härligt att vara ledig såna här dagar. Man orkar inte göra så mycket heller pga värmen.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja det är helt ljuvligt nu. Jag har haft en ledig vecka nu och det är inte ofta det passar in med sol hela tiden. Visst är det rogivande att meta, men nu för tiden är jag så larvig att jag tror det blir problem att nacka fisken.. Hoppas din handläggare tar semester när det är som finast!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle gärna gjort din dotter sällskap! förr när vi bodde i Stockholm och hade båt och föräldrar med sommarställe i skärgården då metade jag jämt. Och aborre är absolut den godaste fisken av alla!!

  SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!