6 jan. 2012

Äntligen en ny symaskin!

Har länge funderat på att införskaffa en ny symaskin eftersom min lilla Husqvarna Viola som jag ägt i 25 år börjat krångla lite. Den har låtit som en skördetröska när jag sytt, och nåt i trådspänningen har krånglat. Men gubben min plockade isär hela maskinen och gjorde rent den, så nu går den tyst o smidigt igen:) Men jag vill ju ha en ny maskin i varje fall.....
(Lånad bild) Visst ser den läcker ut? Över 100 sömmar, större sy yta o massor med funktioner man skulle vilja ha. Husqvarna Topas 30 för 27900 kr. Hmmm, alldeles för dyr för min budget, men den är fin:)

Hur mycket syr jag? Behöver jag en ny maskin? Hmmm, jag sydde mer förr när jag jobbade på en tygaffär. Sydde varje dag under en 4 års period. Både till mig själv och på beställning. Gardiner, balklänningar, överdrag till soffor mm. Och idag syr jag kanske nån gardin ibland, lite ljuslyktor och kuddfodral, lagar något eller syr upp ett par byxben.

(Lånad bild) Denna lilla sötnosen då....Husqvarna Sapphire 735 för endast 9895:-. Hmmm, också alldeles för dyr för min budget, tyvärr.
Så vad gör jag då? Jo, jag behåller min gamla renoverade Husqvarna Viola och åker till min kompis Bettan som väntat på att jag ska hämta en symaskin jag fick av henne i somras. Jag har bara inte fått tummen ur, och ska jag vara riktigt ärlig så hade jag glömt bort den. Men igår....då tog jag tag i saken och åkte dit och hämtade min nya symaskin...ja...den är ny för mig och denna kommer jag njuta av varje dag.
  Just nu står den i vardagsrummet. Jag ska montera bort själva symaskinen, få till en liten korg av hönsnät som jag ska plantera blommor i.
  Jag ska hitta en lämplig korg att plantera blommor i o ställa på tramppedalen, och jag ska använda kåpan som en planteringslåda:).
 I den lilla lådan ska jag osså plantera nån liten blomma. Men först ska jag nog hitta någon lämplig lack eller bets, så den tål den svenska sommaren.
 För min nya symaskin ska få pryda vår lilla trädgårdsplätt.....åh vad jag längtar!
Ha en mysfredag nu!

7 kommentarer:

  1. Viken härlig gammal symaskin du fick av din kompis.Det kan nog bli en hela massa fin saker av den. Jag köpte ju två nya maskiner för två år sedan.En broderi och en sy.Båda av märket Janome.Oj så mycket kul jag haft med dom.

    SvaraRadera
  2. Hej! älskar de gamla maskinerna, även om en ny är både snabbare o smidigare ;)saknar att sy! men tiden räcker inte till känns det som o gardiner köper man oftast färdiga numera..trevlig helg!kramiz Jessica

    SvaraRadera
  3. Jag har en gammal Singer, jag syr inte på den men jag har testat den och det blir väldigt fin söm på den... så den får stå i hallen, en riktig dammsamlare...

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Jag tycker du gjorde ett bra beslut med dina olika symaskinsval. Den "nya" svarta är jättesnygg.
    kram!

    SvaraRadera
  5. Klokt beslut och din "nya" symaskin kommer att bli hur läcker som helst att njuta av i sommar.

    Ha en fin kväll
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Det kommer att bli jättefint! Jag gjorde ett planteringsbord av ett sådant gammalt underrede jag fick, men idén med en korg i låter verkligen jättefint!/Susanne

    SvaraRadera
  7. Härlig symaskin. Så fint med de där gamla ...både ute och inne.

    Kram

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!