2 jan. 2012

Första inlägget 2012

Nyårsafton firades i hemmets lugna vrå...bara familjen. Eller ni ser ju att det är dukat för bara 4, för dottern som är snart 17 år åkte givetvis hemifrån innan maten för att fira nyår med sina vänner. Förstår inte att vännerna o festerna drog mer än en lugn hemmakväll?! :)
 Till förrätt blev det en god kavring med löjroms koliox som jag fixade till av lite purjo, dill, räkor, löjrom, sikrom, majonäs, gräddfil o kryddor. Till varmrätt blev det fläskfilé och potatisgratäng och till efterrätt ugnstekta äpplen med vaniljglass o en gräddklick.
 Sonen på 14 år skjutsade jag iväg till sina kompisar strax före halv elva, så gubben, jag & Hanna kollade på tv o moffade i oss massa godis fram till halv tolv.  Vi gav oss ut i den kalla vinternatten på ca 8 minus. Vi gick bara en bit bort till ett grönområde där Hanna smällde av raketerna och bombtårtan. Många med oss hade laddat upp med smällare som löste av varann vid tolvslaget. Tror vi kom in strax före ett och då var det bara att hoppa ner i den varma sängen.
Nyårsdagen var ljus o fin med all snö som hade kommit under natten. Härligt att få borsta av trappen och skotta en liten gång till trottoaren:) Det knarrade gott under fötterna, men lyckan var kort. Imorse vaknade vi upp till + grader igen, och regn på det, så nu är det mörkt, blött o trist ute igen.
Kanske passade bra idag förresten. hade ju iallafall ingen lust att ta en promenad när jag vaknade. Gubben började jobba idag, så jag har gjort lite nytta hemma. Granen o allt julpynt är bortplockat...bara stjärnorna i fönstren kvar. Ungarna har dammsugit varsin våning och jag osså. Tvättmaskinen går varm och toaletterna är rengjorda. Kvällsmaten är fixad, så nu är det bara att ta det coolt resten av dagen.
Njut av måndagkvällen!

8 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut. Det är allt bäst hemma....:-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en smarrig trerätters middag :-)
    Här var det också en lugn kväll. Inga egna raketer men grannskapet sköt upp en MASSA fina precis utanför vår tomt så vi hade första parkett.
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  3. Nam her var det mye godt og en fin avslutning på 2011 og start på 2012.
    Godt nytt år til deg Helen , klem fra Marit.

    SvaraRadera
  4. så mysigt ni hade det :) o menyn lät ju inte fel.. vi fick en nyår som inte var planerad så,men blev jätte mysig på alla sätt!kramiz Jessica

    SvaraRadera
  5. Lika trist här med...bara regnar bort det lilla fina vita som var.
    Men det är väl bara att härda ut kan jag tro.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig meny... Ni har haft tur att ha snö, vi har bara heft regn.

    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  7. Ser smarrigt ut. God fortsättning.

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  8. Lät väldans gott! Nej, någon större lust att ge sig ut i regnandet det har man inte. Nu får det gärna bli en sån där underbar dag igen så vi får oss några långprommisar igen.

    SvaraRadera

Jag hoppas du kan lämna en kommentar, för då blir jag så glad! Tack! Hoppas att du snart tittar in igen!